De boekweit proeftuin gaat van start – Kom ook op 10 juli!

2 juli 2024

De boekweit proeftuin gaat van start – Kom ook op 10 juli!

Op 10 juli vieren we de lancering van de boekweit proeftuin bij het boekweitveld van boer Kees Sijbenga. Dit gezellige evenement markeert het begin van een campagne die laat zien hoe boeren, natuurorganisaties, de provincie en inwoners samenwerken aan natuurinclusieve landbouw in Drenthe.

Datum: 10 juli 2024
Locatie: Boekweitveld van Boer Kees Sijbenga (exacte locatie na aanmelding)
Aanmelden kan hier (maximaal 20 deelnemers, aanmelden kan tot en met zondag 7 juli)

Wat is de boekweit proeftuin?

Met de boekweit proeftuin verkennen we de mogelijkheden van boekweitteelt in Drenthe. Boekweit is een gewas dat goed is voor de bodem en de biodiversiteit en het past perfect op de Drentse zandgrond. Met deze proeftuin willen we laten zien hoe we samen kunnen werken aan een duurzamere landbouw.

Wat kun je verwachten op 10 juli?

We hebben een interessant programma samengesteld voor jong en oud:

  • 14:45 – 15:00 uur: Inloop
  • 15:00 – 15:15 uur: Welkom en introductie over boekweit
  • 15:15 – 15:45 uur: Genieten van heerlijke pannenkoeken, gebakken door Professor Pannenkoek en luisteren naar een sprookje
  • 15:45 – 16:30 uur: Rondleiding door het boekweitveld, gegeven door boer Kees Sijbenga van de Dennenhoeve, een biologisch dynamisch landbouwbedrijf
  • 16:30 – 17:00 uur: Drankje en afsluiting

Waarom is deze campagne belangrijk?

De Nederlandse landbouw is zeer succesvol en produceert  veel, maar de omgeving staat onder druk. Natuur en landbouw zijn uit balans. Het kan anders – en de teelt van boekweit is een goed voorbeeld. Met de boekweit proeftuin willen we laten zien dat duurzame en lokale landbouw mogelijk is en hoe iedereen hieraan kan bijdragen.

Doe mee en steun de transitie!

We nodigen iedereen van harte uit om op woensdag 10 juli deel te nemen aan de feestelijke lancering van de boekweit proeftuin bij het boekweitveld van boer Kees Sijbenga. Het evenement is gratis en toegankelijk voor alle geïnteresseerde inwoners van Drenthe, inclusief kinderen. Ook de pers, boeren en andere geïnteresseerden in boekweit en natuurinclusieve landbouw zijn van harte welkom.

Meld je aan

Kom op 10 juli naar de boekweit proeftuin en ontdek hoe we samen kunnen werken aan een duurzamere toekomst voor Drenthe! Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan. Na aanmelding ontvang je de exacte locatie per e-mail.
Let op: er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen aan deze gezellige middag, aanmelden kan tot en met zondag 7 juli.

Ik meld me aan!

De boekweit proeftuin

In Drenthe werken we samen om natuur en landbouw weer in balans te brengen: boeren, natuurorganisaties, de provincie én inwoners. De Boekweit Proeftuin is een uniek experiment voor duurzame en lokale landbouw en gezond voedsel. Volg de Boekweit Proeftuin en wordt deel van de zoektocht naar:
De goede grond: boer en grond bij elkaar brengen 
De beste boekweit: de teelt van zaaien tot oogsten
Het lekkerste voedsel: gezonde lokale boekweitproducten, zoals heerlijk pannenkoekenmeel

Meer weten? Neem dan contact op met: