De Appelboomdroom: theater in het voedselbos

28 juni 2024

De Appelboomdroom: theater in het voedselbos

Een prachtig zomers uitje op 30 en 31 augustus: samenkomen in een voedselbos, een bijzondere plek in de natuur, om theater te beleven. De voedselbossen in Klijndijk en Koekange zorgen voor het mooiste decor en acteur Ian Bok zorgt voor verwondering, verbazing, ontroering en veel lachen. Hij speelt het  verhaal over de Appelboomdroom, een groot volwassen voedselbos waarin allerlei vormen van leven op één of andere manier met elkaar verbonden zijn. Er zijn de bezoekers van het voedselbos, die er werken, leren, zorg ontvangen, ontspannen. Maar er zijn zoveel meer levende wezens die er wonen of graag op bezoek komen. Georganiseerd in samenwerking met de Vereniging Drentse Voedselbossen. Tickets zijn te koop voor €18 (kinderen onder 15 jaar gratis).

Acteur Ian Bok neemt u mee naar hun gesprekken. Stoute jongens van de straat, hippe insta vloggers, groene vastgoed kakkers en bomen knuffelaars… Allemaal komen ze iets oogsten: eten, zorg, onderwijs, content of winst. Ze komen ook iets brengen of zaaien: onderhoud, bekendheid,  financiële middelen. We horen ook de gesprekken van de wezens die er wonen. De oorwurmen en kippen die in het voedselbos ‘werken’, de mol die omhoog komt en de microben onder de grond. In de voorstelling horen we hun verhalen. En zien we welke rol ze spelen in het grotere geheel. Ian Bok is uw verteller hij neemt u mee in de magische wereld van de Appelboom droom.

Ian Bok is bij het grote publiek bekend van zijn TV rollen als prins Claus, Johan Cruijff, de vastgoedfraude en zijn rol in Klem. Hij is ook theatermaker gespecialiseerd in theater maken met niets. Heel weinig decor en techniek, maar heel veel fantasie en humor.

In deze voorstelling gaan we helemaal terug naar de oervorm van theater: samen komen op een mooie plek in de natuur en daar onze fantasie in het verhaal hun werk laten doen. Tickets zijn te koop voor €18 (kinderen onder 15 jaar gratis).

Vrijdag 30 augustus in Koekange

Op vrijdag 30 augustus wordt de voorstelling gespeeld in Koekange in voedselbos De Hooijershoeve van Petra Kluiwstra en Henk ten Hulscher. De werkschuur Hooijershoeve ligt midden in het gebied tussen het Reestdal en het Holtingerveld, in een bosrijke omgeving aan een autoluwe laan, maar dichtbij Meppel. Petra en Henk nemen bezoekers graag mee op de reis richting een toekomstbestendige manier van voedselproductie. Bezoekers kunnen kennismaken met hun manier van werken, het voedselbos beleven en leren hoe biodiversiteit en goede grond een rol spelen bij de voedselproductie.

Tickets 30 aug – 16:00 uur

Tickets 30 aug – 19:30 uur

Zaterdag 31 augustus in Klijndijk

Op zaterdag 31 augustus wordt de voorstelling gespeeld in Klijndijk in voedselbos De struuntuun van Margriet en Ronny. De eerste bomen zijn in het voorjaar van 2022 geplant. Maar een enkele boom maakt nog geen bos dus daarna zijn nog vele gevolgd. Ruim 150 bomen en struiken zijn ondertussen geplant in een 0,6 ha groot voedselbos. Een natuurvriendelijke paddenpoel is vorig jaar aangelegd waar de dieren uit het naburige bosje al gretig gebruik van hebben gemaakt tijdens de droge zomer. Naast het voedselbos hebben wij een bloemenweide aangelegd van ruim 2500 m2 voor de biodiversiteit met een bijenvolk. Zij zorgen voor de bestuiving van ons voedselbos “.

Tickets 31 aug – 16:00 uur

Tickets 31 aug – 19:30 uur

Praktische informatie

De voorstelling speelt tussen 15 Augustus en 15 September.

Duur voorstelling +/- 1 uur

De voorstelling is buiten. Op een open plek in een voedselbos. Zonder versterking of extra theatertechniek. De voorstelling is rolstoel toegankelijk.

Credits:

Concept, en spel: Ian Bok

Tekst is gebaseerd en geïnspireerd door de verhalen uit de voedselbossen die meedoen. De tekst is geschreven door Ian Bok met behulp van Anna Roodhof, zij promoveert in Wageningen op het gebied van de sociale en economische kant van Voedselbossen.

Het is bedoeling dit project volgende jaar uit te bouwen, en dat de voorstelling geboekt kan worden voor besloten gezelschappen. Info over Ian Bok is hier te vinden.

Totale speellijst:

Vragen?

Profiel Remco Mur

Remco Mur

Adjunct-directeur & Ontwikkelaar Mooi Drenthe