Coalitiedag van boeren & buren brengt verbinding en inzichten

25 maart 2024

Coalitiedag van boeren & buren brengt verbinding en inzichten

Op donderdag 21 maart is de eerste Boer&Buur met Natuur Coalitiedag georganiseerd bij Boerderij Eyckenstein. Deze boerderij is een van de 24 deelnemers van het project. Naast de 24 coalities waren ook de projecttrekkers van de Natuur en Milieufederaties uit de 12 provincies én de partners (Caring Farmers, Herenboeren, Land van Ons, Burgerboerderijen en Lenteland) vertegenwoordigd. Op het programma: twee sprekers en veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren.

Boer&Buur met Natuur

Belangrijke inzichten

Binnen het project Boer&Buur met Natuur ondersteunen wij samenwerkingen van boeren en burgers die werken aan oplossingen voor een toekomstbestendige landbouw. De 24 coalities konden op deze dag ook de boeren en buren uit de andere provincies leren kennen. Dat leverde inspirerende verhalen en veel nieuwe inzichten op. Zo namen Johannes Regelink van Burgerboerderij De Patrijs en Paul Opdam, een van de initiatiefnemers van de coalitie IJsselmarke, ons mee in hun ervaringen en inzichten. Maar ook uitdagingen en knelpunten werden gedeeld. Door met zijn allen in gesprek te gaan over deze onderwerpen, ontstond een interessant netwerk aan boeren en omwonenden die belangrijke inzichten met elkaar deelden. Onder het genot van heerlijke lokale hapjes werden mooie verbindingen gelegd die het netwerk van boeren en buren in Nederland versterken. Zo ontstaat er steeds meer draagvlak voor een natuurinclusieve landbouw.

Boer&Buur met Natuur

We kijken met een fijne blik terug op deze waardevolle dag. Ben je benieuwd naar de 24 coalities? Of wil je meer lezen over deze bijeenkomst en het project? Dit vind je allemaal op de website van Boer&Buur met Natuur.

Lees meer

 

Meet weten over dit project?

Profiel Judith van den Berg

Judith van den Berg

Ontwikkelaar Mooi, Natuurlijk en Voedzaam Drenthe