‘Chemievrij maakt je blij’: lever je bestrijdingsmiddelen in en krijg een vlinderstruik cadeau

13 juni 2019

‘Chemievrij maakt je blij’: lever je bestrijdingsmiddelen in en krijg een vlinderstruik cadeau

Bewoners uit Assen-Oost en Assen Oud-Zuid opgelet! Van 13 juni tot en met 31 juli kun je je chemische bestrijdingsmiddelen inleveren bij de Milieustraat in Assen. Doe je dit, dan ontvang je een voucher voor een gratis vlinderstruik (uiteraard chemievrij gekweekt). De voucher kun je inleveren bij Tuincentrum Tuinland in Assen. Al acht Assenaren gingen je voor. Elk beetje helpt!

Schoon drinkwater uit de Drentsche Aa
Elke dag wordt het water uit de Drentsche Aa door meer dan 200.000 mensen gedronken. Daarom is het belangrijk dat het stroomgebied wordt beschermd tegen vervuiling. Helaas is schoon water niet vanzelfsprekend. Regelmatig worden er te hoge concentraties bestrijdingsmiddelen in het oppervlaktewater aangetroffen.

Voor hoveniers is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen voor veel toepassingen verboden. Bij particulier gebruik zijn bestrijdingsmiddelen nog wel toegestaan. Bijvoorbeeld om het terras of de oprit onkruidvrij te maken. En omdat Assen-Oost en Assen Oud-Zuid rechtstreeks afwateren op de Drentsche Aa zijn bestrijdingsmiddelen terug te vinden in de beek.

Doe mee met de actie
Help je mee het tij te keren? Hoe minder bestrijdingsmiddelen er in het water komen, hoe minder het waterbedrijf eruit hoeft te halen. Ook insecten zoals bijen, vlinders en andere bodem- en waterbeestjes doe je er een groot plezier mee. Neem daarom deel aan deze actie en lever je bestrijdingsmiddelen in. Je krijgt als dank een mooie vlinderstruik cadeau! Kijk voor de actievoorwaarden + tips over natuurvriendelijk tuinieren op www.chemievrijmaaktjeblij.nl.