Bouwstorm Zuid-Oost Drenthe: 14 oktober in Emmen

6 oktober 2021

Bouwstorm Zuid-Oost Drenthe: 14 oktober in Emmen

Werk je bij de gemeente aan bouw, aanbesteden of beleid? En ben je benieuwd hoe je impact kunt maken door nieuwe, circulaire samenwerkingen met ontwerpers, uitvoerders en sloopbedrijven? Of wil je impact maken door aan de slag te gaan met de materialenschatkist van bestaand maatschappelijk vastgoed? Laat je inspireren en kom donderdag 14 oktober 2021 naar de Bouwstorm in Emmen! ‘Drenthe Bouwt Circulair’ organiseert een middag vol interessante sessies. Meld je hier aan!

De Bouwstorm vindt plaats op donderdag 14 oktober van 12.00 tot 16.30 uur bij VEPA Fair Furniture Academy (James Cookstraat 20) in Emmen. Doe mee aan een fysieke bijeenkomst over de thema’s ‘Uitdagend opdrachtgeverschap’ en ‘Urban Mining’. Gemeenten kunnen in beide gevallen veel doen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden van de enorme schatkist materialen die vastligt in bestaand maatschappelijk vastgoed, maar ook aan de winst die nog te behalen is in de manier waarop opdrachtgevers samenwerken met uitvoerende partijen. De middag wordt afgesloten met praktijkcasussen.

Programma

 • 11.30 uur
  Inloop
 • 12.00 uur
  Opening en circulaire lunch van Snackbar van de Toekomst
 • 13.00 uur
  Inspiratiesessie Urban Mining: Materialenstroom-analyse door Metabolic
  Inspiratiesessie Uitdagend opdrachtgeverschap: Drenthe Woont Circulair door Woonservice
 • 13.45 uur
  Inspiratiesessie Urban Mining: ‘Slopen is Oogsten’ door koploper en familiebedrijf Bork
  Inspiratiesessie Uitdagend opdrachtgeverschap: nieuwbouw Volta 2020 door Alfa College

Pauze met intermezzo door VEPA

 • 15.00 uur
  Praktijkcasussen – Anders aanbesteden met infrastructuur in de gemeente Coevorden (Uitdagend opdrachtgeverschap) en Duurzame sloop en herbestemming gemeente Emmen (Urban Mining)
 • 16.00 uur
  Bespreken van uitkomsten
 • 16.30 uur
  Afsluiting

Organisatie

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door het Actieprogramma Impact Ondernemen, één van de projecten van de Regio Deal Zuid- en Oost Drenthe. Organisator is Drenthe bouwt circulair (project van de Natuur en Milieufederatie Drenthe, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie, Bouwend Nederland en de Noordelijke Vereniging Bouw en Utiliteit).