Boergondisch koken tijdens Dutch Food Week in Drenthe

15 oktober 2020

Boergondisch koken tijdens Dutch Food Week in Drenthe

Artikel door Dagblad van het Noorden
Voedsel van eigen Drentse bodem staat tot en met 17 oktober centraal tijdens de zesde Dutch Food Week.

De themaweek vraagt landelijk aandacht voor de ontwikkelingen in Nederland op het gebied van voedsel, voedselproductie en innovatie. Tevens heeft de Dutch Food Week een educatieve rol: zo krijgen scholieren voorlichting over werken in de agrifoodsector.

Gedeputeerde Henk Jumelet: “Tijdens de coronacrisis is deze vraag naar lokaal, vers voedsel alleen maar toegenomen. Drenthe heeft hier volop aanbod in en de Dutch Food Week is een mooi platform om dat te laten zien.” Meer weten over dat Drentse aanbod? Op goodfoodclub.nu/aanbieders/ vind je lokale en duurzame Drentse verkopers bij jou in de buurt!

Boergondisch koken met kinderen
Tijdens de Dutch Food Week gaan kinderen op 31 Drentse kinderdagverblijven hun eigen lunch maken, onder andere met zelfgemaakte boter. De kinderdagverblijven hebben een speciale lunchbox ontvangen met ingrediënten waar de kinderen samen een lunch mee kunnen maken.

Dagelijkse vlogs
Tot en met zaterdag zijn via de website van de Dutch Food Week in Drenthe dagelijks vlogs te zien, waarin reporters verschillende agrofoodbedrijven in de regio bezoeken.