Aan tafel! Met 60 gasten dineren bij de boer

6 december 2023

Aan tafel! 60 gasten kwamen dineren bij de boer

Aan tafel bij de boer

November stond in het teken van de toekomst van duurzaam voedsel. Met twee diners bij de boer ontdekten we samen met 60 gasten hoe die toekomst er uit kan zien. We gingen langs bij een boekweitboer en een biodynamische boerderij. De twee diners werden georganiseerd als vervolg op het ‘Drenthe in dialoog’ evenement over voedsel, die eerder in november plaats vond.

Op de tweede dinsdag van november zette Nick van ‘Het Ambacht’ in Ruinerwold de deuren voor ons open. ‘Het Ambacht’ wil de boer naar het dorp en zijn inwoners brengen om zo afstanden te overbruggen. De avond stond in het teken van het supergewas boekweit, met verschillende lezingen en een driegangen diner waarbij boekweit in het zonnetje werd gezet.

De dinsdag die daarop volgde gingen we langs bij Maraike van biodynamische boerderij de Naoberhoeve in Echten. Een mooi bedrijf om, in de huidige discussie over de toekomst van de landbouw, inspiratie op te doen. De avond werd gevuld met interessante lezingen over biodynamisch boeren en het belang van korte ketens. Het vegan diner maakte de avond compleet.

Aan tafel in 2024

Beide avonden waren, in combinatie met het ‘Drenthe in dialoog’, evenement een groot succes. Er wordt volgend jaar dan ook vervolg gegeven aan het project. Wil je op de hoogte worden gehouden zodat je in 2024 ook kan aanschuiven? Meld je dan aan voor onze Ziezo!