Zaterdag 4 december gaan er 500 bomen en struiken de grond in!

2 december 2021

Zaterdag 4 december gaan er 500 bomen en struiken de grond in!

Zaterdag 4 december is het zover. In Peize wordt door Gerwin en Ingrid, samen met een groepje enthousiaste vrijwilligers, een enorme hoeveelheid plantgoed in de grond gezet. De overwegend inheemse bomen en struiken komen aan de randen van het bos te staan. Hierdoor ontstaan windsingels. Deze dichte rij groen biedt bescherming tegen de eetbare bomen en planten die later in het voedselbos van Gerwen en Ingrid worden geplant.

De voorbereidingen voor de plantdag aan de rand van het voedselbos zijn inmiddels getroffen. Dit betekent dat er gereedschap is geregeld, vrijwilligers zijn geworven en dat elke plek waar een boom of struik komt te staan is gemarkeerd met een bamboestok. De vrijwilligers weten zo exact waar welke boom/ struik moet komen te staan. Appeltje-eitje dus!

Inheems en uit de streek
Het plantgoed, dat door Plan Boom en het Prins Bernhard Cultuurfonds beschikbaar is gesteld, is inheems en zoveel mogelijk passend bij de streek. Het zijn bomen en struiken die van oorsprong in de provincie groeien, geschikt zijn voor de bodemomstandigheden en thuis horen in het karakteristieke Drentse (cultuur)landschap. En voor de goede orde, de meeste bomen en heesters die in de windsingels komen zijn niet-eetbaar voor mensen. Echter, wordt dit straks een prachtig paradijs voor vogels en andere beesten en insecten.

Wil je meer weten over het voedselbos van Ingrid en Gerwen? Neem dan een kijkje op hun website!

Vragen?

Profiel Judith van den Berg

Judith van den Berg

Ontwikkelaar Mooi, Natuurlijk en Voedzaam Drenthe