Jubileum: 50 jaar NMF Drenthe

21 december 2021

Jubileum: 50 jaar NMF Drenthe

We bestaan 50 jaar en dat is het markeren waard! Een bijzondere mijlpaal om bij stil te staan en successen van de afgelopen jaren mogen natuurlijk gevierd worden. We kijken terug op 50 jaar met goede vooruitgang voor natuur en milieu, maar zien ook dat er nog veel werk te verzetten is voor een mooi en duurzaam Drenthe. Daarom kijken we tijdens ons jubileumjaar niet alleen terug, maar juist ook naar de grote opgaven die Drenthe nog te wachten staan. Hoe werken we de komende jaren samen aan een mooi en duurzaam Drenthe?

Dit doen we met een interessant jubileumprogramma, gevuld met verschillende bijeenkomsten, debatten en bijzondere acties.

Drents Perspectief 2050

Hoe ziet onze provincie er in 2050 uit? Welke opgaven komen er op ons af in Drenthe? En wat hebben geleerd van het verleden? Om antwoorden op deze vragen te vinden en het maatschappelijk debat hierover te faciliteren, organiseren we in samenwerking met onze partners een serie bijeenkomsten.

Jij kan natuurlijk ook meedenken over Drenthe in 2050. Wat is jouw visie? Mail deze naar info@nmfdrenthe.nl. Het komend jaar werken we, op basis van deze input, met onze partners en achterban aan een Drents Perspectief 2050: een agenda met bouwstenen voor een mooi en duurzaam Drenthe.

Tijdmachine

Met onze tijdmachine blikken we juist terug op onze inzet van de afgelopen 50 jaar. Grote dossiers, mijlpalen en bijzondere momenten krijgen hier plaats. Wat ging er goed? Wat kon beter? Wat hebben we daarvan geleerd? Door het jaar heen vullen we de tijdmachine steeds verder aan. Bekijk de tijdmachine hier.

NMFD-Kringloop door Drenthe

In 2022 starten wij de NMFD-Kringloop door Drenthe. We gaan graag samen met jou op pad langs betekenisvolle plekken en mijlpalen uit ons werk. We staan stil bij deze mijlpalen, maar besteden ook aandacht aan vragen als: wat kunnen we leren uit het verleden? Wat is de huidige situatie rondom dit thema? En welke uitdagingen staan nog te wachten? Wil je graag meelopen? Of heb je suggesties voor bijzondere locaties? Mail dan naar communicatie@nmfdrenthe.nl.

Maandelijkse jubileumactiviteiten

Daarnaast hopen we je te ontmoeten tijdens een van onze maandelijkse jubileumactiviteiten. Voor nu alvast even een doorkijk: in januari gaat een winactie van start waarmee bewonersinitiatieven 50 bomen kunnen winnen. In februari vindt een debat over houtbouw in Drenthe plaats. Een debat over de kansen van hout als grondstof voor de bouw – maar ook over de fysieke beperkingen. Hoe veel hout hebben we eigenlijk? Hoe kunnen we dat op een duurzame en natuurvriendelijke manier oogsten?

En natuurlijk vragen we in dit geheel aandacht voor de grote opgaven waar Drenthe voor staat. Het debat over de woningbouw, energie, klimaat… Kortom: genoeg stof om met elkaar over na te denken en samen te werken.