Veertien nieuwe Drentse energiecoaches opgeleid

14 maart 2022

Veertien nieuwe Drentse energiecoaches opgeleid

Wist je dat Energiecoaches onafhankelijk advies en ondersteuning geven aan Drentse woningeigenaren over duurzame energieopwekking en energiebesparing? Dat doen ze geheel kosteloos en vrijwillig. Het aantal energiecoaches in Midden-Drenthe en Meppel is deze maand weer flink toegenomen. De afgelopen weken zijn er veertien nieuwe energiecoaches opgeleid. De in totaal ruim 100 Drentse energiecoaches dragen bij aan de bewustwording rondom energieverbruik en -opwekking

De afgelopen weken zijn er in totaal veertien nieuwe energiecoaches opgeleid in Midden-Drenthe en Meppel. De aanloop naar de start van de opleiding kende wat hobbels door de coronamaatregelen, maar na één avond online kon de opleiding op locatie vervolgd worden. Op 17 februari rondden de nieuwe coaches hun opleiding af en zijn ze klaar om aan de slag te gaan in Midden-Drenthe en Meppel.

De ruim 130 Drentse energiecoaches dragen graag bij aan de bewustwording rondom energieverbruik door langs te gaan bij mensen thuis. Hier geven ze op een laagdrempelige manier voorlichting over energiebesparing en duurzaam opwekken.

Wat is een energiecoach?

De Drentse energiecoach is een opgeleide, lokale energiecoach die op vrijwillige basis een huiskamergesprek voert en gratis een verkennende energiescan maakt voor inwoners in Drenthe. De energiecoaches werken samen met lokale energiecoöperaties en initiatieven, de gemeenten, woningcorporaties Actium, Woonservice en Woonconcept, de lokale huurdersverenigingen en het Drents Energieloket.

Energiecoach aan huis?

Inwoners in Midden-Drenthe of Meppel die behoefte hebben om op weg geholpen te worden met energiebesparing in hun woning kunnen zich aanmelden voor een gratis energiescan. Zij kunnen bellen met het Drents Energieloket, die de aanmelding doorzet naar de juiste gemeente, tel: 085-7920158.

De opleiding tot Drentse energiecoach is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe vanuit de samenwerking in het Drents Energieloket. Deze opleiding is uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Midden-Drenthe en Meppel en o.a. gefinancierd vanuit de landelijke Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met Xandra van Zon van de Natuur en Milieufederatie Drenthe, e-mail: x.van.zon@nmfdrenthe.nl of tel: 0592 – 31 11 50.

Meer weten?