Groene ruimte – Inspiratie

Inspiratie

Drenthe is een provincie met een rijke natuur, een mooi landschap en een relatief gezond milieu. Maar helaas gaan de biodiversiteit en de landschapskwaliteit nog steeds achteruit. Ook is de milieukwaliteit onvoldoende. Gelukkig zijn er tal van initiatieven en voorbeelden van bewonersinitiatieven, boeren en overheden die bijdragen aan de biodiversiteit en landschapskwaliteit in Drenthe. Benieuwd? Kijk vooral verder en laat je inspireren! 

Verbeteren van de biodiversiteit

Zoek je inspiratie om aan de slag te gaan met ecologisch beheer van bermen of graslanden? Bekijk dan de voorbeelden van dorpen, overheden en boeren op Heel Drenthe Zoemt. 

Wil je weten welke biodiversiteitsprojecten bij jouw in de buurt worden uitgevoerd of zoek je inspiratie voor een eigen project? Kijk dan op de kaart met projecten van Samen voor Biodiversiteit. Ook is er een berminitiatievenkaart van Heel Drenthe Zoemt, waarop actieve initiatieven in Drenthe staan aangegeven.  

Het planten van bomen

Plant een boom Drenthe is dé plek waar je alle informatie, initiatieven, financieringsmogelijkheden en inspiratie vindt voor het planten van bomen in Drenthe. Je kunt hier terecht als particulier, groep, initiatief, school of bedrijf.

Ga naar de website