Zwerftocht Mandelanden

Zwerftocht Mandelanden

13 juli 2022 - 13 juli 2022
19.30 uur - 21.30 uur

Mandelanden wordt steeds natuurrijker.

De Mandelanden bestaat uit 120 ha natuur rond het beekdal van het Voorste Diep. Het Voorste Diep vormt één van de bovenlopen van de rivier de Hunze, die via het Zuidlaardermeer uiteindelijk het water loost in de Waddenzee. Het gebied kreeg zijn huidige vorm in 2013.

Het Voorste Diep kreeg tijdens het natuurherstelproject zijn kronkelende loop weer terug en meandert als vanouds door het moerassige landschap. Paden zijn er niet. De natuurgidsen van het IVN zoeken samen met de deelnemers naar een begaanbare route door De Mandelanden. Het is hier altijd nat, dus laarzen zijn noodzakelijk. In de vele slenken staat altijd water en deze slenken zijn onvermijdbaar.

De Mandelanden worden steeds mooier. Er zijn plekjes met overweldigend veel bloeiende planten. Op andere plaatsen struin je door een veld met hoogopgaand riet of wilgen en elzen. Alles wat een beekdal uniek maakt is aanwezig: de beek, het moerassige gebied aan haar oevers, slenken, natuurgraslanden en houtwallen. De moeite waard dus om te gaan ontdekken.

Let op: laarzen zijn absoluut noodzakelijk, deelnemers met hoge wandelschoen krijgen gegarandeerd natte voeten. 

Startplek: Borger: de picknickplaats bij de brug over het kanaal Buinen-Schoonoord in de Westdorperstraat.

Aanmelden voor deze wandeling is niet nodig. Deelname is gratis.

Terug naar agenda

Zwerftocht Mandelanden

Westdorperstraat, Borger, Netherlands