Winter in het LOFARgebied

Winter in het LOFARgebied

12 februari 2022 - 12 februari 2022
13.00 uur - 14.30 uur

Het LOFARgebied is elk jaargetijde mooi en telkens anders. De veldleeuwerik die in het voorjaar hoog in de lucht zijn lied laat horen, de vele watervogels die in de zomer komen eten op de moerasplassen terwijl de zwaluwen over het veld scheren, en dan de herfst… met de vogeltrek voor de deur eten veel vogels hier de buik vol om de lange oversteek naar het zuiden te kunnen maken. Dat alles in een decor met prachtige vergezichten en schitterende wolkenluchten. En dan de winter: met wat helder vriezend weer én een beetje sneeuw is het een genot om hier te zijn. Samen met deskundige gidsen op zoek naar sporen van otter en bever of misschien zie je de zeearend overvliegen.
Naast aandacht  voor de natuur wordt er ook uitleg gegeven over de werking van de grootste radiotelescoop ter wereld, met het centrum van deze gigantische telescoop tussen Buinen en Exloo.

Startlocatie excursie: (Parkeren)in de bocht van de Beeksdijk (zijstraat van de doorgaande weg tussen Buinen en Exloo). Bij het kleine stenen gebouwtje.

Het LOFARgebied bij Buinen. – YouTube
Wandelen in de omgeving.

Terug naar agenda

Winter in het LOFARgebied

Beeksdijk Buinen