Wandeling ‘de Honingbij’

Wandeling 'de Honingbij'

18 september 2021 - 18 september 2021
10.00 - 11.30 uur

  • Organisatie: Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst e.o.
  • Inschrijven bij: aanmelden@nbvijs.nl

Wandeling ‘De honingbij’

Op zaterdag 18 september organiseert Natuurbeschermingsvereniging ’IJhorst-Staphorst e.o.’ een wandeling met als thema ‘De Honingbij’. De wandeling voert door een mooi deel van het Zwarte Dennenbos in Staphorst, waar vele drachtplanten voor bijen te vinden zijn. Imker Jan Dunnink vertelt tijdens de wandeling over het leven van de bij, wat een bijenvolk zoal nodig heeft om gezond en vitaal te blijven, en ook over de werkzaamheden van een imker.

Halverwege kunnen de wandelaars een bijenvolk in levenden lijve bewonderen, mits het weer dat toelaat, en ter plekke van de heerlijke boshoning proeven. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop is er koffie, thee, koek, en krijg je de bijen-informatie op papier mee naar huis.

Iedereen is van harte welkom! De start is om 10.00 uur bij het kleine parkeerterrein ‘De Zwarte Dennen’, vlakbij de kruising Gorterlaan/Kievietshaarweg (zandweg).

Aanmelden is noodzakelijk, via aanmelden@nbvijs.nl. Je krijgt dan alle verdere informatie per email. Meld je z.s.m. aan want vol = vol.

 

Terug naar agenda

Wandeling ‘de Honingbij’

J.J. Gorterlaan 2, 7951 NA Staphorst, Netherlands