Tuin van de toekomst

Tuin van de toekomst

15 mei 2022 - 15 mei 2022
13.30 uur - 15.00 uur

 

In de Tuin van de Toekomst kunnen kinderen samen met hun (groot)ouder(s) hun eigen duurzame tuintje maken. Hoe ziet jouw tuin van de toekomst er uit? Groen, veel steen? Of juist weinig steen? Wat gebeurt er als je je tuintje vol met stenen legt? Ontdek waar het water heen gaat. Leuk om te doen!

Buitenleslokaal

Deze workshop wordt gegeven in het buitenleslokaal in de tuin van het Duurzaamheidscentrum Assen. Wethouder Karin Dekker van de gemeente Assen opende deze bijzondere plek in maart 2020. Basisschoolleerlingen uit Assen leren hier hoe belangrijk meer groen in je leefomgeving is voor je gezondheid, voor de luchtkwaliteit en hoe het meer dieren aantrekt. Meer groen zorgt er ook voor dat water beter de grond in kan zakken bij langdurige en hevige regenval. Het buitenleslokaal en de les is tot stand gekomen in samenwerking met waterschap Hunze en Aa’s en de inzet van vele vrijwilligers.

Aanmelden en kosten

Aanmelden voor deze gratis workshop is niet nodig. Deze middag kan je tussen 13.30 en 15.00 uur gewoon naar de tuin lopen. Er is geen vaste starttijd. Mocht het even te druk zijn, dan vragen we je even te wachten totdat er weer plek is. Veel plezier!

Terug naar agenda

Tuin van de toekomst

Bosrand 2, Assen, Netherlands