Paddenstoelen Landgoed Overcingel

Paddenstoelen Landgoed Overcingel

13 november 2022 - 13 november 2022
13.30 uur - 15.00 uur

Bladeren verkleuren geel en oranje terwijl eekhoorns druk bezig zijn hun wintervoorraad aan te vullen. Ondertussen schieten de paddenstoelen uit de grond op landgoed Overcingel. In deze tijd is het een genot om hier te lopen én om vooral ook regelmatig stil te staan en goed om je heen te kijken. Het is herfst en de paddenstoelen schieten uit de grond.
Als je goed kijkt, zie je soorten die helemaal niet op paddenstoelen lijken zoals de kleverige koraalzwam, klein en prachtig oranje. De rimpelige koraalzwam is bijzonderder en komt op het landgoed ook voor. En wat dacht je van de op dood hout levende heksenboter, een naam die tot de verbeelding spreekt.
Het afgelopen jaar werd hier de zeer zeldzame valse grootspoorgordijnzwam gevonden. Hopelijk verschijnt dit bijzondere exemplaar dit jaar wéér. Een soort die er sterk op lijkt en veel algemener is op het landgoed is de kleine pelargoniumgordijnzwam. Alleen de naam al…

Vandaag ga je met een deskundige op zoek naar deze en andere soorten, hoe je ze kunt herkennen en waarom ze op deze plek groeien.
De excursie is gericht op volwassenen.

Tip: Neem een spiegeltje en een loepje mee.

Startlocatie: Assen (na aanmelding ontvang je de exacte locatie).
Aanmelden kan alleen via de onderstaande knop. Je krijgt dan een reactie met daarin de startlocatie en aanvullende informatie. Geen mail ontvangen? Check dan even je spambox!

 

Terug naar agenda

Paddenstoelen Landgoed Overcingel

Landgoed Overcingel, Oostersingel, Assen, Netherlands