Orvelterzand

Orvelterzand

25 juli 2021 - 25 juli 2021
10.30 uur - 12.30 uur

Ooit maakte het Orvelterzand deel uit van het uitgestrekte heidegebied Orvelterveld. In de loop van de tijd werd dit veld grotendeels ontgonnen, waardoor er een land­bouw­gebied en uitgestrekte boscomplexen ontston­den. Omstreeks 1950 is het Orvelterzand in zijn huidige vorm ontstaan. Het noordelijk deel van dit schitterende boomheidegebied bestaat uit een overwegend vlak en vochtig heideter­rein met een aantal venige delen. Meer naar het zuiden toe wordt het gebied aanmerkelijk droger. Plaatselijk komt ook nog wat open stuifzand voor.
Samen met een deskundige gids maakt u een wandeling over het Orvelterzand. Onderweg wordt regelmatig gestopt om uitleg te geven. De excursie is geschikt voor gezinnen met kinderen.

Startlocatie: Parkeerplaats Orvelterzand – Vanaf de Orvelterbrug het Oranjekanaal NZ volgen richting Schoonoord. U neemt na 700 m de eerste weg links, dit is de weg ‘Orvelterveld’. Deze weg inrijden. Na ongeveer 600 meter vindt u de parkeerplaats aan de linkerkant van de weg (in de flauwe bocht).

Aanmelden is noodzakelijk en kan via DEZE LINK.

Terug naar agenda

Orvelterzand

Orvelterzand, Orvelte, Netherlands