Afgelast – Open dag / Lentedag Doldersummerveld

Afgelast - Open dag / Lentedag Doldersummerveld

14 april 2024 - 14 april 2024
11.00 - 16.00 uur

Deze activiteit gaat niet door

LET OP: Vanwege de wateroverlast rond de schaapskooi en het informatiecentrum wordt deze dag verplaatst naar een latere datum. Zodra de nieuwe datum bekend is, komt deze in het activiteitenoverzicht te staan.

 

 

Het is lente, nieuw leven zie je nu overal om je heen. Rond het Doldersummerveld vliegen vogels af en aan om hun jongen te voeden. Lammetjes dartelen om hun moeders terwijl vlinders en bijen nectar zoeken in de bloeiende bloemen op het veld. Tijd om weer naar buiten te gaan. Je bent vandaag dan ook van harte welkom bij de schaapskooi op het Doldersummerveld. Er zijn verschillende demonstraties door de herder, je kunt mee op excursie over de heide, meer leren over diersporen en meedoen moet enkele activiteiten rond wol en schapen. En natuurlijk mag je ook even bij de lammetjes kijken.

RTV Drenthe is aanwezig met ROEG en je kunt even genieten op het pop-up terras van theeschenkerij De Blauwe Heksenketel van koffie/thee en heerlijk eigengemaakt gebak (afrekenen kan contant of met pin).
Kunstenaar Arie Vonk is aanwezig met zijn prachtig mooie, handgemaakte wandelstokken en herdersstokken. Een oude traditie waar hij veel over kan vertellen. De wandelstokken kunnen ter plekke uitgeprobeerd en gekocht worden.

Goed voor het milieu – kom op de fiets!
Locatie: Huenderweg 1,8386 XB Doldersum.

Terug naar agenda

Afgelast – Open dag / Lentedag Doldersummerveld

Huenderweg 1, 8386 XB Doldersum, Netherlands