Ontdek De Tweelingen

Ontdek De Tweelingen

19 juli 2023 - 19 juli 2023
19:00 - 21.30 uur

Middenin de bossen van het voormalige Schoonloërveld liggen een paar veenplassen die sinds jaar en dag de naam De Tweelingen dragen. In de bossen van Schoonloo liggen veel veentjes, soms oude pingoruïnes die grotendeels zijn dichtgegroeid. Toen het Schoonloërveld in de 20e eeuw ontgonnen werd, werden de beste stukken omgetoverd in lucratief akkerland. De armste delen waren meestal nog wel geschikt voor de aanleg van bos. Ook hier op het Schoonloërveld werden honderden hectares staatsbossen aangelegd. De slechtste stukken van het veld moesten de ontginners noodgedwongen overslaan, vaak omdat het terrein te geaccidenteerd was of veel te nat. En zo kan het gebeuren dat dat slechtste stukken van het veld van toen nu onze mooiste stukjes natuur zijn, zoals De Tweelingen.

Parkeerplaats De Tweelingen bij Schoonloo, de parkeerplaats is met wegwijzers aangegeven langs de weg tussen Schoonloo en Schoonoord.

Duur/afstand: 2,5 uur / 6 km
Deelname is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Terug naar agenda

Ontdek De Tweelingen

De Tweelingen, Hoofdstraat, Schoonloo, Netherlands