Online informatiebijeenkomst wilde narcis

Online informatiebijeenkomst wilde narcis

4 maart 2021 - 4 maart 2021
20.00 uur - 21.30 uur

wilde narcis

Bescherm de zeldzame wilde narcis

De wilde narcis, ook wel Drentse Paosbloem genoemd, was oorspronkelijk in Drentse beekdalen te vinden en werd daarna geïntroduceerd op Drentse boerenerven. In de loop der jaren is deze inheemse bollensoort zeldzaam geworden. Daarom is actie is nodig. Landschapsbeheer Drenthe en de provincie Drenthe hopen dat erfeigenaren zich willen inzetten voor het behoud van deze karakteristieke Drentse bloem en organiseren een online informatiebijeenkomst op donderdagavond 4 maart.

De belangrijkste redenen voor de achteruitgang van de wilde narcis zijn herinrichting, modernisering en intensiever onderhoud van Drentse tuinen en (boeren)erven. De bol is niet heel kritisch wat betreft zijn groeiplaats, maar kan niet tegen te vroeg maaien. Dan heeft de bloem namelijk geen kans om zaden te vormen en te verspreiden en worden er te weinig voedingsstoffen afgevoerd. Hierdoor zijn veel wilde narcissen verdwenen.

Erfeigenaren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het voortbestaan van de wilde narcis. Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen zij hier tips voor. De wilde narcis lijkt veel op zijn gekweekte broer, de trompetnarcis, en dat helpt niet mee bij de bescherming. Er zal tijdens de informatiebijeenkomst daarom ook worden stilgestaan bij de herkenning van de wilde narcis. Staat de wilde narcis bij u op het erf of in de tuin? Kijk op www.lbdrenthe.nl/wilde-narcis wat u kunt doen.

Online informatiebijeenkomst wilde narcis

Wilt u meer te weten komen over de wilde narcis, hem leren herkennen en weten wat u voor deze bijzondere soort kunt doen?

Landschapsbeheer Drenthe organiseert op donderdagavond 4 maart om 20.00 uur een online voorlichtingsbijeenkomst. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen. Tijdens de online bijeenkomst komt u meer te weten over het project Drentse Paosbloem, de wilde narcis en krijgt u tips wat u zelf kunt doen.

Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst? Meld u dan aan via de agenda op www.lbdrenthe.nl. Na aanmelding ontvangt u nadere informatie en een link voor deelname aan de bijeenkomst.

 

 

Terug naar agenda

Online informatiebijeenkomst wilde narcis

Hertenkamp 6, Assen, Netherlands