Online Herfstcursus eetbare wilde planten

Online Herfstcursus eetbare wilde planten

5 september 2023 - 21 november 2023
19.30 - 21.30 uur

Online herfstcursus eetbare wilde planten

De herfst biedt ons een overvloed aan eetbare wilde planten. Je kunt wortels van de wilde peen, teunisbloemen wilde pastinaak vinden en in je gerechten verwerken. Planten als melganzenvoet, vogelmuur, harig knopkruid, kleine veldkers en winterpostelein kunnen jouw maaltijd verrijken. En eetbare bessen en noten zoals de lijsterbes, sleedoornbes, eikels en tamme kastanje vormen andere lekkernijen van jouw herfstmaaltijd.  

Ontdek de schatten van de natuur in de herfst en jouw tuin, het veld en het bos zullen nooit meer hetzelfde zijn!

Om hierbij ondersteuning te bieden, geeft In Het Wilde Weg de online herfstcursus eetbare wilde planten.  In acht online lessen, die via Zoom worden gegeven, maak je kennis met eetbare planten die je in de herfst kunt vinden. Je blijft echter niet achter de computer zitten, want daar buiten gebeurt het! Je gaat zelf op zoek gaat naar (eetbare) planten. Tijdens opdrachtenwandelingen wordt je uitgedaagd om zelf naar planten te gaan kijken en ze te bestuderen.

De cursus bestaat uit PowerPoint presentaties, foto’s, filmpjes, huiswerkopdrachten om buiten uit te voeren, online plantenquizzen en enthousiaste verhalen van wildplukkers Tim en Leah. Zo leer je stap voor stap de wondere wereld van het eten uit de natuur kennen.

De lessen zijn interactief, er is veel ruimte om vragen te stellen. Ook voor de gevorderde wildplukker komen interessante onderwerpen aanbod.

De lessen worden opgenomen. Ben je verhinderd of wil je de les later nog eens terugzien? Dan kun je de les downloaden en op een later moment terug kijken.

Voor meer informatie check de website.

Terug naar agenda

Online Herfstcursus eetbare wilde planten

Hertenkamp 6, Assen, Netherlands