Noordelijke zadenmarkt

Noordelijke zadenmarkt

30 maart 2024 - 30 maart 2024
11.00 - 16.00 uur

Noordelijke Zadenmarkt | zaterdag 30 maart | ‘Verbinding geeft veerkracht’

Het voorjaar is in volle gang: tijd voor de Noordelijke Zadenmarkt. De zevende editie van deze markt waarin lokale en ecologische zaden en planten centraal staan vindt dit jaar plaats op zaterdag 30 maart in en rondom de kenniswerkplaats van Terra ‘De Pionier’ op het Terra SuikerTerrein in Groningen, van 11.00 – 16.00 uur.

Met zo’n 25 kramen belooft het een prachtige editie te worden. Naast het brede assortiment aan zaden, kruiden en (voedselbos)planten zijn er ook kramen met lokale (eet)waren en boeken. Daarnaast is er een gevarieerd programma. Er zijn lezingen over meerjarige groentes, natuurinclusieve landbouw, zadenregelgeving, het opstarten van een voedselbos of permacultuurtuin, granen, microgroentes, wilde bestuivers en meer.

Zaden zijn de bron van leven en voedsel

Zaden zijn de bron van leven en voedsel. Het Noordelijk Zadennetwerk wil gebruik, kennis en behoud van historische en regionale zaden stimuleren ten behoeve van voedselzekerheid en – soevereiniteit. Dit doen zij onder andere met deze markt, maar ook door kennis te delen over zaadvermeerdering en faciliteren van het onderling ruilen van zaden. Ook dit jaar is er weer een tafel op de markt aanwezig om zelf zaden te ruilen naar behoefte.

Opening Mini Bijbibliotheek

Wethouder Kirsten de Wrede van de gemeente Groningen zal samen met Monique Wijn van het Noordelijke Zadennetwerk een Mini Bijbibliotheek openen bij ‘De Pionier’. Kinderen kunnen zaadbommen, pesto of wilde theemix maken en er is livemuziek.

Praktische informatie

De markt is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Bezoekers die met de fiets komen kunnen op en nabij ‘De Pionier’ parkeren. Auto’s kunnen worden geparkeerd op de aangewezen plek aan de achterzijde van de Wolkenfabriek aan de Suikerlaan. Hiervandaan is het nog tien minuten lopen naar het Terra SuikerTerrein. Wees alert op voetgangers in dit gebied en matig snelheid.

Overzicht van alle deelnemers
Een overzicht van alle standhouders en het programma is te vinden op de website van het Noordelijk Zadennetwerk: noordelijkzadennetwerk.nl

Pionieren

Het Terra SuikerTerrein is een kenniswerkplaats voor de brede groene sector en onderdeel van het groene opleidingscentrum Terra. Het onderwijs op het Terra SuikerTerrein vindt zoveel mogelijk in de buitenlucht plaats: met de handen in de grond of de voeten in de modder. Maar soms is het fijn om een plek binnen te hebben. Daarvoor is ‘De Pionier’ op het terrein. Dit markante gebouw en de avontuurlijke buitenruimte bieden een perfecte plek aan de talloze kramen en diverse workshops tijdens de Noordelijke Zadenmarkt.

De Noordelijke Zadenmarkt wordt dit jaar georganiseerd door het Noordelijke Zadenmarkt 2024 – Groningen Haren (ivn.nl)

Terug naar agenda

Noordelijke zadenmarkt

Suikerlaan 51, Groningen, Netherlands