NK Tegelwippen

NK Tegelwippen

21 maart 2024 - 31 oktober 2024

Tegel eruit, plant erin. Doe mee met het NK Tegelwippen 2024!

Dit jaar gaan we in Assen weer samen de uitdaging aan om zoveel mogelijk
tegels te vervangen door groen tijdens het NK
 Tegelwippen. Zo zorgen we samen voor een groene, diervriendelijke stad met verkoeling in de zomer en plekken voor wateropvang. Vorig jaar werden er in Assen al 4.149 tegels vervangen door groen! Dit jaar zetten we ons in voor een nog groener Assen. Help jij ook mee?

Hoe kan ik meedoen?  

Meld je verwijderde tegels of verharding gemakkelijk aan via www.nk-tegelwippen.nl, deze worden dan automatisch opgeteld bij de tegelstand van Assen. Het enige wat je nodig hebt is een foto van de situatie ‘voor’ en ‘na’ en het aantal verwijderde tegels, of verwijderde oppervlakte verharding in m2. Er gaan 11 tegels van 30×30 cm in 1 m2. Je kan je verwijderde tegels aanmelden tussen 21 maart en 31 oktober 2024.

Gewipte tegels opgeven

Win een cadeaubon voor planten of zaden

Heb jij tegels vervangen door groen tijdens het NK Tegelwippen, dan maak je vervolgens in Assen kans op een cadeaubon ter waarde van €20,- voor inheemse planten of zaden voor in je tuin! Iedere maand loten we en nemen we contact op met de nieuwe prijswinnaars.

Spelregels:

  • De gewipte tegels zijn vervangen door groen en aangemeld op www.nk-tegelwippen.nl.
  • Alleen inwoners van de gemeente Assen kunnen meedoen.
  • Er kan maximaal 1 cadeaubon per adres gewonnen worden.
  • Er wordt contact opgenomen met de winnaars om de cadeaubon op te halen bij het Duurzaamheidscentrum Assen.
  • De gewipte tegels zijn aangemeld via het aanmeldformulier van de gemeente Assen.

Aanmelden voor de winactie

Gratis tegel-inleverservice

Inwoners van de gemeente Assen kunnen gratis tegels inleveren tijdens het NK Tegelwippen (tot en met 31 oktober 2024). Voorwaarde is dat de tegels zijn vervangen voor groen. De ingeleverde tegels worden gebruikt als grondstof voor nieuwe tegels en overige toepassingen in de betonindustrie. Na aanmelding via het volgende aanvraagformulier lever je je gewipte tegels in bij Bork Recycling Assen. Adres: Wenkebachstraat 9, 9403 BG Assen. Houd rekening met een aantal spelregels:

  • De gewipte tegels zijn vervangen door groen en aangemeld op www.nk-tegelwippen.nl.
  • Alleen inwoners van de gemeente Assen kunnen gratis tegels inleveren.
  • Er kunnen alleen tegels of klinkers ingeleverd worden, geen ander materiaal.
  • Meld je bij aankomst bij Bork Recycling Assen aan bij de machinist ter plaatse en laat de bevestigingsmail van duurzaamheidscentrum@assen.nl Let op! Laat de weegbrug vrij.
  • De gewipte tegels zijn aangemeld via het aanvraagformulier van de gemeente Assen.

Aanmelden voor de gratis tegel-inleverservice

Steenbreek Assen

Samen zorgen we voor droge voeten bij regen, genoeg water in droge periodes en een gezonde omgeving voor mensen en dieren. Dat doen we door stenen te vervangen door groen, regenwater op veilige plekken op te vangen en schoon regenwater te benutten. De gemeente Assen is aangesloten bij Operatie Steenbreek. Zo zetten we ons in voor een diervriendelijke en klimaatbestendige omgeving. De gemeente Assen is in de openbare ruimte aan de slag. Jij draagt bij in je eigen huis, tuin, balkon en wijk. Makkelijke en direct toepasbare tips vind je hier.

Hiermee draag je bij aan:

    

Terug naar agenda

NK Tegelwippen

Hertenkamp 6, Assen, Netherlands