Nieuwkomers en terugkomers in onze natuur – lezing door André Donker

Nieuwkomers en terugkomers in onze natuur - lezing door André Donker

25 november 2023 - 25 november 2023
19.00 uur


André Donker is voormalig boswachter en werkt nu als zelfstandig ondernemer in het groene onderwijs als wildlife docent en is een regelmatig gevraagde gast in TV programma’s zoals Tijd voor Max. Daarnaast organiseert hij ‘Natuurbelevingen, natuureducaties en natuurlezingen’.

Nieuwkomers en terugkomers, is het verhaal over het succes van de natuurbeschermingswet en de vele natuurherstelprojecten in ons land. Neem als voorbeeld de herinrichting van het Dwingelderveld of het project waarbij het Fochteloërveen nieuw leven is ingeblazen. Geen enkel project kun je los zien van elkaar en allen samen laten diersoorten terugkeren.

Tijdens deze speciaal voor Actief Veenhuizen opgezette presentatie neem ik de luisteraars mee in een boeiend verhaal over het vallen en opstaan van diersoorten die met wat hulp van betrokken dierenliefhebbers of op eigen kracht een plekje veroveren in een land dat in 1900 van 6 miljoen naar nu bijna 18 miljoen mensen is gegroeid, maar waar meer soorten vrij mogen leven dan in de afgelopen 500 jaar.

Locatie:

Actief Veenhuizen is gevestigd in het voormalig leprozenhuisje, dit is één van de 124 monumentale panden die gevangenisdorp Veenhuizen rijk is. Ongeveer 150 jaar geleden is het pand gebouwd met als doel het opvangen en verplegen van leprapatiënten. Door de jaren is er veel veranderd en is het uitgegroeid tot de perfecte locatie om samen te komen met vrienden, familie of collega’s. Onze locatie is omringd door natuur, grenst aan het Fochtelooërveen en heeft een unieke en rustige ligging naast de gevangenis.

Duur: Ongeveer 2 uur, halverwege zal er een korte pauze worden ingelast en is er de mogelijkheid een drankje te kopen.

Ook na afloop is het mogelijk nog even na te praten onder het genot van een drankje.

Aantal personen:  Min. 25 – Max. 50

Terug naar agenda

Nieuwkomers en terugkomers in onze natuur – lezing door André Donker

Meidoornlaan 40, Veenhuizen, Netherlands