Natuurlijk (moes)tuinieren met Bokashi

Natuurlijk (moes)tuinieren met Bokashi

30 januari 2022 - 30 januari 2022
13.30 uur - 15.00 uur

 

Met Bokashi kun je eenvoudig de bodem gezonder en meer vruchtbaar maken. Bokashi is een Japans woord en staat voor het fermenteren van groene resten uit de keuken en tuin. Met de Bokashi-keukenemmer kun je alle etensresten (ook alle schillen en gekookte resten) omzetten tot een waardevol organisch materiaal voor de bodem. Door het toevoegen van de Effectieve Micro-organismen (EM®) -een soort startcultuur-  gaan de resten fermenteren en niet rotten. Bij dit proces worden voedingsstoffen en energie bewaard en teruggegeven aan de bodem.

Gezonde bodem

Een gezonde plant begint met een gezonde bodem. Een goede bodemvruchtbaarheid is essentieel voor de vitaliteit van planten. Gezonde planten hebben namelijk een betere weerstand tegen ziekten. Tijdens deze workshop leer je over de verschillen tussen composteren en fermenteren en het effect van Bokashi op de bodem. En natuurlijk gaan wij zelf Bokashi van etensresten maken!

Aanmelden en kosten

Wil je meer leren over Bokashi? Meld je dan aan via het formulier op de website.
De workshop wordt verzorgd door Simone Vos. De workshop is gratis en geschikt vanaf 12+ jaar.

Bron foto: Agriton.

Terug naar agenda

Natuurlijk (moes)tuinieren met Bokashi

Bosrand 2, Assen, Netherlands