Nationale Parken quiz

Nationale Parken quiz

17 juni 2020 - 15 juli 2020

Hoe goed ken jij de Nationale Parken van Nederland? Wil jij meer weten over de unieke, bijzondere natuur van de Nationale Parken of stel jij graag jouw natuurkennis op de proef? Doe dan digitaal mee met de Nationale Parken natuurquiz tijdens de ONLINE editie van de Dag van het Nationaal Park!

Doe de Quiz

De Nationale Parken zijn het kenmerkend natuurlijk erfgoed van Nederland, onze topnatuurgebieden, met topbelevingen, de Rembrandts van de Nederlandse natuur. Nederland heeft 21 Nationale Parken. Gezamenlijk vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur.

De Nationale Parken zijn prachtige voorbeelden van typisch Nederlandse landschappen met internationaal bijzondere natuur. Bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen, vennen en meer; allemaal op korte afstand van elkaar. Elk gebied heeft zijn unieke karakter en historie, met eigen planten, dieren en landschappen.

Het eerste Nationaal Park in Europa werd op 24 mei 1909 in Zweden ingesteld. Naar aanleiding hiervan wordt jaarlijks in de Nationale Parken van Europa “De Dag van het Nationaal Park” op deze dag gevierd.

Terug naar agenda

Nationale Parken quiz

Hertenkamp 6, 9401 HL Assen, Netherlands