Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

28 oktober 2023 - 28 oktober 2023

Met de Nacht van de Nacht vragen wij aandacht voor het behoud van duisternis, door mensen te laten genieten van de nacht. Dit jaar valt de 19e Nacht van de Nacht op 28 oktober – het weekend dat ook de wintertijd ingaat.

Op de laatste zaterdag van oktober organiseren we samen met vrijwilligers allerlei kleinschalige belevingsactiviteiten. Zo willen we deelnemers de schoonheid van de nacht laten ervaren en te wijzen op het belang van donkere nachten. Wij pleiten voor het behoud van de donkere plekken in Nederland en gaan de strijd aan met lichthinder. Ook kun je tijdens de Nacht van de Nacht verschillende activiteiten bijwonen; zoals een excursie op zoek naar uilen, of door te wandelen in een donker bos.

In Drenthe is er dit jaar ook weer veel te doen. Ga op een nachtexcursie op het Noordsche Veld in Norg, of beleef het duister in een fluisterboot op het Leekstermeer, ga op een avontuurlijke wandeltocht door het Asserbos (erg leuk met kinderen) of ga sterrenkijken of- luisteren bij CAMRAS in Dwingeloo.

Terug naar agenda

Nacht van de Nacht

Hertenkamp 6, Assen, Netherlands