Lezing voedselbossen in Drenthe

Lezing voedselbossen in Drenthe

21 maart 2024 - 21 maart 2024
19.30 - 21.30 uur

Een eigen bos om van te eten… en ook nog bijdragen aan biodiversiteit. Kan dat?

Ja, dit kan! Met het aanleggen van een voedselbos(je). In een voedselbos groeien bomen, struiken en planten bij elkaar die noten, fruit, bessen of blad geven om te eten. Of je nou een kleine tuin hebt of een groot stuk land, privé of samen met je wijk, je kunt altijd zelf aan de slag. Om iedere geïnteresseerde op weg te helpen wordt een lezing gegeven door de Vereniging Drentse Voedselbossen. Hierin maak je kennis met voedselbossen en ontdek je wat je zelf kunt doen.

Voedselbossen zijn populair en dat is niet voor niets. Mensen zoeken naar mogelijkheden om zelf iets te doen met klimaatverandering. Bijdragen aan biodiversiteit, schaduwplekken creëren en bijdragen aan waterberging. Tegelijkertijd is er ook een toenemende behoefte aan gezonde en lokaal geproduceerde voeding. In een voedselbos komen deze twee zaken samen.

In Drenthe gebeurt iets wat uniek is in Nederland. Bij de Vereniging zijn nu ruim 250 voedselbossen aangesloten. Er ontstaat dus een heel lint van voedselbossen die elkaar ondersteunen en versterken.

Wil jij hier meer over horen? En misschien wel zelf mee aan de slag? Meld je dan aan voor de lezing op donderdag 21 maart 2024 van 19.30 – 21.30 uur op het Duurzaamheidscentrum Assen. De lezing wordt gegeven door Femmeke Huigens. Meer informatie over Drentse Voedselbossen? Kijk dan op de website van de Drentse Voedselbossen.

Aanmelden en kosten

De lezing is gratis!

Meld je aan via deze link

Mocht je onverhoopt toch niet kunnen komen, laat dit dan weten via duurzaamheidscentrum@assen.nl.

Terug naar agenda

Lezing voedselbossen in Drenthe

Bosrand 2, Assen, Netherlands