Lezing bescherming wilde bijen

Lezing bescherming wilde bijen

24 maart 2020
20.00 uur - 22.00 uur

De lezing is in verband met het Coronavirus afgelast. Een nieuwe datum wordt binnenkort op deze website gepubliceerd. 

Bent u benieuwd hoe u bij het beheer en de inrichting van een natuurterrein, erf of buurtpark zoveel mogelijk rekening kunt houden met wilde bijen en andere insecten? Meld u dan aan voor de lezing Bescherming van wilde bijen in tuin en landschap. Landschapsbeheer Drenthe organiseert op drie plekken in de provincie deze interessante lezing voor een ieder die meer kennis wil opdoen. Wees welkom op dinsdagavond 24 maart in Assen.

Tijdens de lezing neemt Stefan Pronk van Landschapsbeheer Drenthe u mee in het leven van de wilde bij. De levenswijze, herkenning en de relatie tussen wilde bijen en bloeiende planten komen aan bod. Daarnaast krijgt u praktische tips welke maatregelen u kunt nemen om wilde bijen en andere insecten te helpen. Denk daarbij aan het creëren van nestelplekken, het planten van bij-vriendelijke bomen en struiken en het ontwikkelen en beheren van bloemrijke weiden en bermen. Deze kennis kunt u gebruiken voor het beheer of (her-)inrichting van uw eigen buurtinitiatief, natuurterrein of tuin.

In Drenthe vinden veel initiatieven plaats om insecten en specifiek wilde bijen te helpen. Tijdens de lezing komen de vrijwilligers van een lokaal initiatief een korte toelichting geven op hun project. Zo kunnen we ervaringen uitwisselen en van elkaar leren! In Assen komen de vrijwilligers van IVN Aa en Hunze meer vertellen over hun projecten.

Daarnaast vindt op zaterdag 11 april een excursie plaats. De locatie is nog niet bekend. Tijdens de excursie krijgt u praktijkvoorbeelden te zien van maatregelen die bijdragen aan de bescherming van wilde bijen. Denk daarbij aan bij-vriendelijke beplanting, nestelplekken en kruidenrijke plekken. Er zullen zowel voorbeelden in het openbaar groen, alsmede voorbeelden in een natuurgebied worden bekeken. En met een beetje geluk (en een zonnestraal) zien we ook daadwerkelijk wilde bijen in actie!

Wilt u deelnemen aan de lezing op dinsdag 24 maart? Meld u dan aan via de website https://lbdrenthe.nl/event/lezing-bescherming-wilde-bijen-in-tuin-en-landschap-assen

Terug naar agenda

Lezing bescherming wilde bijen

Bosrand 2, 9401 SL Assen, Netherlands