Lezing archeologisch onderzoek

Lezing archeologisch onderzoek

15 december 2022 - 15 december 2022
19.30 uur - 20.45 uur

Lezing over archeologisch onderzoek rond Daalkampen in Borger.

Het gebied Daalkampen in Borger kent een lange geschiedenis aan archeologisch onderzoek. In de jaren 90 van de vorige eeuw begonnen de plannen voor een nieuwbouwwijk.

In 2005 werd er door het graven van kleine opgravingsputten (proefsleuven) al een kijkje in de bodem genomen. Daaruit bleek dat dit gebied zeer spannende vondsten op zou leveren. Daarna zijn er in 2020 en 2021 grootschalige opgravingen uitgevoerd door RAAP waarbij de volledige bodem bekeken kon worden. Graven zijn er niet gevonden, maar wel enorm veel sporen die laten zien dat al duizenden jaren geleden mensen in het huidige Borger woonden. Er zijn namelijk tijdens deze opgravingen tientallen huisplattegronden gevonden uit verschillende periodes in het verleden.

Tijdens de lezing zal Janneke Hielkema, senior archeoloog RAAP, inzoomen op het totaal beeld, maar ook de inzichten vertellen over de laatste onderzoeken van 2020 tot en met 2022.

Locatie: Filmzaal van het Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27, 9531TG Borger
Inloop: vanaf 19.00 uur
Inschrijving & kosten: De kosten zijn €5,- dat is inclusief een kop koffie/thee. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: communicatie@hunebedcentrum.nl

Terug naar agenda

Lezing archeologisch onderzoek

Hunebedcentrum, Hunebedstraat, Borger, Netherlands