Landgoed Oldengaerde: een waardevolle verzameling

Landgoed Oldengaerde: een waardevolle verzameling

4 mei 2024 - 4 mei 2024
13.30 - 15.00 uur

Landgoed Oldengaerde: een waardevolle verzameling

Het landgoed Oldengaerde bestaat uit een ensemble van Rijksmonumentale gebouwen, tuinen, tuinobjecten en bos. De havezate vormt het hart van het landgoed. Het landhuis werd al genoemd in het begin van de 15e eeuw. De huidige classicistische uitstraling kreeg het huis rond het midden van de 17e eeuw. De opvallende entreepartij in rococostijl stamt uit het midden van de 18e eeuw. Oldengaerde behoort tot de achttien oorspronkelijke havezaten in Drenthe, waarvan er tegenwoordig nog slechts zeven resten. Het huis is vrij gaaf bewaard gebleven, ook qua interieur.

Met trots laten we je delen van het landgoed zien. Ga mee met deze boeiende rondleiding door de historische buitenplaats Oldengaerde met een uitstapje door tuinen en bijgebouwen. Aansluitend maak je een korte wandeling door het naastgelegen bos en door de beeklanden van het Westeinde. Tijdens de rondleiding krijgen je informatie over het hoofd- en bijgebouwen van het landgoed en welke invloed de bewoners hadden op de omgeving.

Oldengaerde is tijdens een rondleiding voor een deel toegankelijk voor publiek. Sommige delen worden permanent bewoond, andere zijn in gebruik als vakantieverblijf. We laten geïnteresseerde bezoekers een paar vertrekken zien, te weten de hal met de imposante trap naar de bovenverdieping en een drietal aangrenzende kamers. Aansluitend wordt er een korte wandeling gemaakt.

Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Deelname is gratis maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de onderstaande knop.

Locatie: Dwingeloo – na aanmelding ontvang je alle informatie in de mail. Geen mail ontvangen? Controleer je spambox.

Terug naar agenda

Landgoed Oldengaerde: een waardevolle verzameling

Dwingeloo, Netherlands