Krokuswandeling Overcingel

Krokuswandeling Overcingel

4 maart 2022 - 12 maart 2022
14.00 uur - 15:30 uur

Krokus wandelingen landgoed Overcingel:

In de geest van de vorige eigenaar van landgoed Overcingel, de heer van Lier Lels, wordt elk jaar de tuin van het landgoed opengesteld tijdens de bloei van de krokussen. De tuin is met een geldige wandelkaart het hele jaar te bezoeken.
Daarnaast is het mogelijk om een wandeling met een deskundige gids door de tuin te maken. De gids brengt je langs de mooiste plekken en vertelt onderweg over de geschiedenis en de bijzonderheden, waarbij vaak stil wordt gestaan bij de bloeiende krokussen.

De wandelingen met gids zijn op:

vrijdag 4 maart om 14.00 uur
zaterdag 5 maart om 14.00 uur
zaterdag 12 maart om 14.00 uur

Startplek wandeling: voor het hek bij landgoed Overcingel, Oostersingel 27, Assen. (Graag je fiets netjes parkeren op de aangegeven plek)

Aanmelden is niet nodig, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het geld komt geheel ten goede van landgoed Overcingel .

Duizenden krokussen: één prachtig groot paars bloeiend veld. De krokustuin van Overcingel is een begrip in Assen. Elk jaar trekt deze krokuspracht vele bezoekers naar het landgoed. Gidsen van IVN-Assen en Het Drentse Landschap verzorgen al jaren krokuswandelingen op landgoed Overcingel. Goed waterdicht schoeisel wordt aanbevolen. Sommige paden zijn vrij nat.

Terug naar agenda

Krokuswandeling Overcingel

Oostersingel 27, Assen, Netherlands