Krokuswandeling

Krokuswandeling

2 maart 2024 - 9 maart 2024
14.00

02, 07 en 09 mrt 2024

Elk jaar wordt de tuin van landgoed Overcingel opengesteld tijdens de bloei van de krokussen, iedereen mag dan vrij van deze bloemenpracht genieten. Daarnaast is het mogelijk om een wandeling met een deskundige gids door de tuin te maken. De gids brengt je langs de mooiste plekken en vertelt onderweg over de geschiedenis en de bijzonderheden, waarbij vaak stil wordt gestaan bij de bloeiende krokussen.

De wandelingen met gids zijn op: 2 maart en 7 maart en 9 maart en starten telkens om 14.00 uur, voor het hek bij landgoed Overcingel. Aanmelden is niet nodig, een vrijwillige bijdrage voor landgoed Overcingel wordt op prijs gesteld.

In de geest van de vorige eigenaar van landgoed Overcingel, de heer van Lier Lels, wordt elk jaar de tuin van het landgoed opengesteld tijdens de bloei van de krokussen. De tuin is met een geldige wandelkaart het hele jaar te bezoeken. De wandelkaart is tijdens kantooruren af te halen bij ons kantoor in Assen.

Duizenden krokussen: één prachtig groot paars bloeiend veld. De krokustuin van Overcingel is een begrip in Assen. Elk jaar trekt deze krokuspracht vele bezoekers naar het landgoed. Gidsen van IVN-Assen en Het Drentse Landschap verzorgen al jaren krokuswandelingen op landgoed Overcingel. Goed waterdicht schoeisel wordt aanbevolen. Sommige paden kunnen nat zijn.

LET OP: Het landgoed heeft een roerig jaar achter de rug. De renovatie van het huis is nog in volle gang, er staan dan ook hekken en steigers rond het huis. Tijdens de laatste stormen zijn er 3 grote monumentale bomen gesneuveld die hun sporen hebben nagelaten in de tuin. Desondanks gaan de traditionele krokuswandelingen wel door, al zal de aanblik een beetje anders zijn.

Startlocatie krokuswandeling: Bij het hek voor landgoed Overcingel, Oostersingel 27, 9401 JZ Assen.

Terug naar agenda

Krokuswandeling

Landgoed Overcingel, Oostersingel, Assen, Netherlands