Inmaken: workshop fruit verwerken tot jam & chutney

Inmaken: workshop fruit verwerken tot jam & chutney

19 september 2025
19:30 - 22:00 uur

Hoe kun je in tijden van overvloed een heerlijke voorraad voor in de winter aanleggen. In deze workshop leer je hoe je jam en chutney maakt van fruit, wildgeplukt of uit de tuin. Je leert ook over houdbaarheid, hoeveelheid suiker, verschillende geleermiddelen, natuurlijke smaakversterkers en andere bereidingen met fruit zoals zoetzure pruimenchilisaus en membrillo. Je gaat naar huis met een drietal inmaakproducten, de basisrecepten en hopelijk met inspiratie en zin om thuis ook aan de slag te gaan.

Als je zelf fruit uit de tuin hebt, neem het mee! Hoe meer fruit hoe meer vreugde! Denk aan appels, peren, bramen, vlierbessen, rode bessen, lijsterbessen, aronia bessen, rozenbottels, kweeperen, vijgen, tamme kastanjes.

De workshop wordt gegeven door Sanne Scheltena, wildplukgids en eigenaar van Greendreamster.

Terug naar agenda

Inmaken: workshop fruit verwerken tot jam & chutney

Westerstraat 26a, Vries, Netherlands