Informatieochtend jaaropleiding eetbare wilde planten

Informatieochtend jaaropleiding eetbare wilde planten

8 april 2023 - 8 april 2023
10.30 uur - 12.30 uur

Inspirerende jaaropleiding eetbare wilde planten in elk seizoen

De natuur heeft ons een overvloed aan plantaardig voedsel te bieden. Overal om ons heen staan heerlijke en gezonde planten, bomen, bessen en paddenstoelen. De kunst is om ze te leren (her)kennen. Duik samen met Tim en Leah van In Het Wilde Weg een jaar lang in de wereld van de eetbare wilde planten. En ontdek de kracht en rijkdom van de natuur. Op 14 mei start de nieuwe inspirerende jaaropleiding eetbare wilde planten. Tijdens deze jaaropleiding leer je de eetbare wilde planten in jouw dagelijkse menu toe te passen. Verder onderzoeken wij wat het eten uit de natuur voor onze gezondheid en de gezondheid van Moeder Aarde kan betekenen. En al doende versterk je jouw band met de natuur.

De opleiding bestaat uit praktijkdagen die een keer maand op een zondag worden gegeven. Deze vinden plaats op diverse locaties in Noord Nederland waaronder Muntendam, Westerwolde en het Zuidlaardermeergebied. Zo leer je de planten op diverse grondsoorten kennen.

Daarnaast is er een keer per maand een theorieavond die gegeven wordt in Drenthe. Het is ook mogelijk om theorielessen online te volgen zodat deze opleiding voor iedereen uit Nederland toegankelijk is.
Natuurkok Tim geeft les in vuur maken en gezond koken op het kampvuur met eetbare wilde planten. Daarnaast maken we diverse bereidingen met planten: een zalf van sparrenhars, een tinctuur en een olie, azijn of zout met wilde planten / kruiden en/of bloemen.
Tijdens de theorielessen verdiep je je plantenkennis, leer je verschillende toepassingen van
planten en gaan we in op eetbare planten, wortels bomen, bessen en paddenstoelen in alle seizoenen.

Om een indruk te krijgen van de opleiding en kennis te maken organiseert In Het Wilde Weg een vrijblijvende informatieochtend op 8 april 10.30 tot circa 12.30 uur op een locatie in de omgeving van Gasselte (definitieve locatie ontvang je na aanmelding), aanmelden kan via info@inhetwildeweg.nl Voor meer informatie over onder andere data en prijzen kijk op www.inhetwildeweg.nl

Terug naar agenda

Informatieochtend jaaropleiding eetbare wilde planten

Gasselte, Netherlands