Informatieavond jaaropleiding eetbare planten

Informatieavond jaaropleiding eetbare planten

20 juli 2022 - 20 juli 2022
19.30 uur - 21.30 uur

Heel Nederland aan de brandnetels

Steeds meer mensen in Nederland tonen belangstelling voor een gezonde leefstijl waar voeding en beweging belangrijke onderdelen van zijn. Het veranderen en verbeteren van een eetpatroon blijkt in de praktijk moeilijk om vol te houden. Leah en Tim van In Het Wilde Weg zien steeds meer interesse ontstaan voor wildplukken en de gezonde stoffen die planten bevatten. Zij helpen graag iedereen op weg naar een meer natuurlijk eetpatroon en leert men welke (wilde) planten daarbij gebruikt kunnen worden. Veel mensen hebben wel eens gehoord van het maken van brandnetelsoep maar weten niet dat naast de brandnetel nog heel veel andere (wilde) planten eetbaar zijn en veel vitamines en mineralen bevatten.

Om te leren welke planten eetbaar zijn en ook de giftige planten te leren kennen geeft In Het Wilde Weg een jaaropleiding eetbare wilde planten. Naast het leren kennen van veel eetbare soorten leer je om te koken met gezonde producten. Deze opleiding gaat van start in september. Verbinding met de natuur is een belangrijk aspect in deze opleiding. Elf maanden lang duiken we in de wereld van het wildplukken. We gaan op excursie naar verschillende natuurgebieden in Noord-Nederland, leren planten herkennen en koken op het kampvuur met wilde planten en paddenstoelen. Ook de geneeskrachtige werking van planten en paddenstoelen wordt behandeld. De jaaropleiding bestaat uit praktijkdagen en theorielessen. De theorieles wordt gegeven in Drenthe in de omgeving van Gasselte maar doordat het ook mogelijk is  om deze online te volgen is de opleiding voor mensen uit het hele land toegankelijk. Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan het plukken met respect voor de natuur. Leah en Tim  adviseren de cursisten om wilde planten in hun eigen tuin te laten groeien en zo te zorgen voor meer biodiversiteit. Hier profiteren cursisten niet alleen zelf van maar ook voor bijen en andere insecten is dit een belangrijke voedselbron.

Om een indruk te krijgen van de jaaropleiding en om elkaar te leren kennen, organiseert In Het Wilde Weg een vrijblijvende informatieavond. Tim en Leah vertellen wat je allemaal kunt verwachten. Verder is er tijd om elkaar te ontmoeten en te genieten van een hapje en een drankje met eetbare wilde planten. Heb je belangstelling voor eetbare wilde planten en wil je deze in de verschillende jaargetijden leren herkennen meld je dan aan voor deze informatieavond.

Locatie: buiten bij een kampvuur in de omgeving van Gasselte, exacte locatie volgt na aanmelding

Terug naar agenda

Informatieavond jaaropleiding eetbare planten

Gasselte, Netherlands