Het Grote Klimaat Oplossingen Congres

Het Grote Klimaat Oplossingen Congres

2 maart 2021 - 4 maart 2021
9.00 uur - 17.00 uur

Van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 maart vindt de tweede editie plaats van het Grote Klimaat Oplossingen Congres. Dit jaar als online congres. De naam geeft exact het doel weer: het congres levert actiepunten op voor tastbare oplossingen voor de klimaatproblematiek.

De coronacrisis heeft ons laten zien dat de wereld geen stabiel systeem is. Sommigen noemen de crisis de generale repetitie voor de klimaatcrisis. Die instabiliteit kan negatief uitwerken en tot ineenstorting van systemen leiden, maar ook positief worden omgebogen en leiden tot fundamentele veranderingen van onze wereld in duurzame richting. Om die reden staat de 2021-editie van het Grote Klimaat Oplossingen Congres van de VVM op van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 maart in het teken van ‘Klimaat en Transformatie’.

Plenaire presentaties en debat in parallelsessies vinden online plaats. Centraal staat welke opties er op korte termijn zijn om transformaties in duurzame richting in gang te zetten, in Nederland en daarbuiten. Het concept van de donut-economie vormt de kapstok voor de discussie.

Op zowel 2 als 3 maart komen in de ochtend plenair drie sprekers aan het woord om vervolgens uit elkaar te gaan in deelsessies. Donderdag 4 maart zijn er nog twee deelsessies. Hier vind je het programma en hier kun je je aanmelden.

 

Terug naar agenda

Het Grote Klimaat Oplossingen Congres

Hertenkamp 6, Assen, Netherlands