Hello World: concert voor piano en natuur

Hello World: concert voor piano en natuur

10 december 2023 - 10 december 2023
19.30 uur

  • Inschrijven bij: zie website

In het concert Hello World komen zelf opgenomen natuurgeluiden en pianoimprovisaties op symbiotische wijze samen.

In het voorjaar is Marnix van de Poll met zijn microfoons de natuur in gegaan om soundscapes te verzamelen. Daarvan heeft hij een doorlopend concert gemaakt met pianoimprovisaties. Een uniek samengaan van muziek uit de natuur en muziek van Marnix. Hello World is een tour en zondag 10 december doet Marnix De Uelenspieghel in Uffelte aan.

Hello World: Concert voor piano en natuur

Pianist en performancekunstenaar Marnix van de Poll heeft een fascinatie voor de natuur. In zijn muziek en performances zoekt hij verbinding tussen mens en natuur, mens en mens, mens en kunst.

Met zijn Steinway zoekt hij deze verbindingen ook letterlijk. Pianoperformances in de duinen tijdens Oerol, openluchtconcerten in de Japanse Tuin van park Clingendael, maandagachtendconcerten op de pont over het IJ. Tijdens zijn artist-in-residence in Slovenië herontdekte hij de natuur. Het bracht hem een voetreis van Nederland naar Portugal. Tijdens deze reis ontmoette hij tijdelijke metgezellen, onderdakverschaffers, gesprekspartners, natuur, zichzelf. Het ritme van de reis, het luisteren naar de stilte, naar de natuur, naar medemensen en naar hemzelf bracht hem veel. Rust, lichtheid, geaardheid en inspiratie.

In Hello World komt die inspiratie en het verlangen om anderen deelgenoot te maken tot uitdrukking.

Hello World! Concert voor piano en natuur. Geluidsopnames in de natuur rondom Bergen worden beantwoord en omarmd in een 70 tot 90 minuten durende piano-improvisatie.

10 december – maaltijd vooraf en tickets naar draagkracht

Zondag 10 december 2023
De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, Uffelte
Aanvang 19:30; maaltijdsoep vanaf 18:00
Tickets: €15 – €30 (naar draagkracht, incl. maaltijd)

Bestellen via www.crazyinitiatives.nl

Over Marnix van de Poll

Marnix van de Poll gelooft dat sociale interactie mensen gelukkiger maakt. Muziek is zijn medium, middels muziek streeft hij ernaar deze sociale interactie te bereiken, vaak op bijzondere, onverwachte plekken. In de combinatie met kunst wil Marnix patronen doorbreken en een bijdrage leveren aan een wereld die steeds individuaistischer lijkt te worden. Met veel eenzaamheid, verwarring en agressie. Via de stichting Crazy Initiatives gaat Marnix van de Poll op zoek naar nieuwe connecties en samenwerkingen met andere kunstenaars, performers en publiek. Marnix zoekt met zijn concertvleugel het publiek op onverwachtte plekken. Zo speelde hij midden in de duinen op Terschelling tijdens het Oerol Festival, op de pont tussen Amsterdam CS en Amsterdam Noord en in de prachtige fragiele Japanse Tuin van Landgoed Clingendael. Marnix van de Poll woont en werkt in Uffelte, Drenthe.

Links

https://www.crazyinitiatives.nl/projecten/hello-world/

https://www.uelenspieghel.nl/

https://www.marnixvandepoll.nl

Terug naar agenda

Hello World: concert voor piano en natuur

the Uelenspieghel, Winkelsteeg, Uffelte, Netherlands