Heide opschonen

Heide opschonen

21 september 2019
9.00 uur

De Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” organiseert ook dit jaar weer een  heide-opschoning in het Staatsbos. We doen dat op zaterdag  21 september en beginnen om 09.00

Dit gebeurt elk jaar, omdat de hei anders binnen een paar jaar bos wordt. Vrijwel alles wat geen heide is, wordt uitgetrokken. Natuurlijk zijn er “kenners” aanwezig  die bepalen dat een lijsterbes, een mierenhoop of een struik met een nest erin moet blijven staan. Dat wordt dan speciaal gemarkeerd.

In het Staatsbos zijn relatief kleine heidevelden. Het gebruik van grazers is geen optie. Voor afplaggen is geld nodig en voor afbranden is het gebied te klein.  De Natuurbeschermingsvereniging biedt een alternatief.  Vrijwilligers, inwoners van Staphorst en omgeving,  gaan samen met hun kinderen en/of grootouders en anderen de hei op. Niet om te praten maar om te werken. Voor een  goed gesprek is natuurlijk ruimte want om kwart voor elf is er een koffiepauze en om half één is er snert met roggebrood. Daarna mogen kinderen met de ponywagens een rondrit maken door het bos.

Ook geeft de Natuurvereniging jaarlijks een “natuurles” aan groep acht van de CNS en gaat dan ‘s middags twee uur lang de heide opschonen met die groep. Wanneer u als school ook mee wilt doen dan kunt u zich aanmelden bij Niek Gosker.

Ouders kom met je kinderen, vrienden en familie en maak het mee! De natuur is belangrijk, ook voor de opvoeding van uw kroost. Kom dus zaterdag 21 september om 09.00 uur in het Staatsbos aan de Vijverweg tussen de Kampweg en de Gorterlaan.

 

 

Terug naar agenda

Heide opschonen

Vijverweg, Staphorst, Netherlands