Groningse boer van de toekomst

Groningse boer van de toekomst

15 juni 2022 - 15 juni 2022
20.00 uur - 21.30 uur

Klimaatverandering, de stikstofcrisis en het verdwijnen van de biodiversiteit zijn de grote uitdagingen voor de toekomst van de Nederlandse landbouw. Een nieuwe balans tussen natuur en voedselvoorziening vraagt om radicale veranderingen van het huidige systeem. Hoe doen we dat in Groningen? En wat is daarbij het perspectief voor de Groningse boeren?

Waar boeren, Den Haag en consumenten vaak tegenover elkaar lijken te staan, is juist samenwerking vereist om tot een oplossing te komen. De politiek, de landbouwsector, de wetenschap en de producenten hebben elkaar nodig om een rendabel en duurzaam landbouwsysteem te ontwikkelen. Ook hier in de provincie Groningen. Hoe ziet de Groningse boer van de toekomst eruit?

Dit onderzoeken we met een brede groep gasten en partijen waaronder gedeputeerde Johan Hamster, LTO Noord, Hanneke van Ormondt (Caring Farmers), Frank Remerie (Land van Ons), Hans Bergsma (Gebiedscoöperatie Westerkwartier), Jarno Rietema van het Gronings Agrarisch Jongeren Kontakt (GrAJK) en Hans Hettinga, bestuurslid van FrieslandCampina, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Henk Staghouwer (komst onder voorbehoud) en Wijnand Sukkel, Senior Onderzoeker AgroEcologie en betrokken bij Boerderij van de Toekomst van Wageningen University.

Terug naar agenda

Groningse boer van de toekomst

Forum Groningen, Nieuwe Markt, Groningen, Netherlands