Groenkijkers

Groenkijkers

9 maart 2024 - 9 maart 2024
16.30 uur

  • Inschrijven bij: zie website

(ASSEN/ GRONINGEN/HORNHUIZEN) – De documentaire Groenkijkers van regisseur Sanne Rovers is op 8 t/m 10 maart drie maal  te zien in Noord Nederland insamenwerking met Wongema, IFA en Forum. De film trekt de komende maanden door het land met het doel zoveel mogelijk mensen Groenkijker te maken en daarmee onze relatie met de natuur te versterken.

‘Liefde voor de natuur begint met goed kijken’ zegt de vader van regisseur Sanne Rovers. ‘Want wat je liefhebt, koester je’. In Groenkijkers volgt Sanne natuurbeschermers zoals haar vader, die tegen de achtergrond van klimaatverandering, stikstofcrisis en achteruitgang van de biodiversiteit, elk op hun eigen wijze hun stukje natuur proberen te beschermen. Een poëtische en urgente mozaïekfilm over liefde, verwondering, verdriet en hoop.

In de huidige tijd van klimaatcrisis hebben we des te meer voorbeelden nodig van mensen die in actie komen, wat de toekomst ook brengt. In samenwerking met Soorten NL, Impact Makers en producent Docmakers is daarom een impact campagne ontwikkeld om zoveel mogelijk mensen te inspireren om ook Groenkijker te worden. Het opnieuw verbinden met onze omgeving is daarbij essentieel om niet alleen in te zien waarom we iets moeten doen, maar vooral waarom we het willen.

Vrijdag 8 maart 2024 – Wongema, Hornhuizen, tijd: 20.00 uur 

Aanvang is 20uur. Na afloop is er een gesprek met Sanne Rovers, Raymond Klaassen van Kenniscentrum Akkervogels Grauwe Kiekendief en een akkerbouwer uit de buurt.

https://www.wongema.nl/agenda-wongema/filmvertoning-groenkijkers/

 

zaterdag 9 maart 2024 – IFA, DNK Assen tijd 16.30 uur

Na afloop is er een Q&A met regisseur Sanne Rovers en hoofdpersonage en vader Jacques Rovers en ecoloog Rick Middelbos

https://filmfestivalassen.nl/programma/groenkijkers

 

zondag 10 maart 2024 – Forum Groningen, tijd 11.00 uur 

Na afloop is er een Q&A met regisseur Sanne Rovers en hoofdpersonage en vader Jacques Rovers en ecoloog Rick Middelbos

https://forum.nl/nl/agenda/docs-groenkijkers?date=10-03-2024 

 

Samen kunnen we onze natuur, en daarmee onszelf, weer gezond maken. Onderdeel van de campagne zijn vertoningen door het land, inhoudelijke bijeenkomsten, een podcastserie en een social media campagne. Alle activiteiten zijn te vinden via deze link.

Terug naar agenda

Groenkijkers

Weiersstraat 1, Assen, Netherlands