Groene voornemens wandeling Drents-Friese Wold

Groene voornemens wandeling Drents-Friese Wold

7 januari 2024 - 7 januari 2024
13.30 - 15.30 uur

Elk jaar doen de meeste mensen het, terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe. Daarbij horen ook de goede voornemens. In het nieuwe jaar gaan we gezonder leven, laten we ons minder in beslag nemen door onze schermen en gaan we meer naar buiten om te bewegen.

Staatsbosbeheer biedt nu de kans om deze goede voornemens meteen in de praktijk te brengen in het Drents-Friese Wold. Op zondagmiddag 7 januari wordt er in Appelscha een Groene voornemens wandeling georganiseerd.

De natuurgids neemt de deelnemers mee voor een ontspannen wandeling vanaf het Buitencentrum. Een mooie manier om tot rust te komen na de drukke feestdagen. Uitwaaien in bos, hei en zand doet een mens goed.

Rode loper
De natuur heeft de rode loper al uitgelegd. Onder andere in zandverstuivingen en in sommige duinen kun je in deze tijd van het jaar een prachtig oranjerood tapijt vinden. Dit is het ruig haarmos dat in bloei staat. Mossen verspreiden zich met sporen in plaats van zaden. De kapsels waarin deze sporen zich bevinden zijn nu dus behoorlijk kleurrijk. In de zomer, wanneer de sporen zijn verspreid, drogen de kapsels uit en worden bruin. Maar in deze tijd van het jaar zorgen ze voor kleur in de natuur.

Aanmelden via de website

Buitencentrum Drents-Friese Wold via 0516-464020 of drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:

  • Vooraf online aanmelden noodzakelijk
  • Niet geschikt voor mindervaliden, de route gaat over onverharde paden
  • Honden niet toegestaan
Terug naar agenda

Groene voornemens wandeling Drents-Friese Wold

Terwisscha 6A, Appelscha, Netherlands