Ga mee op pad tijdens de ROEG-dag

Ga mee op pad tijdens de ROEG-dag

13 mei 2023 - 13 mei 2023
8.30 - 16.30 uur

ROEG! houdt een feestje, midden in de natuur. Op zaterdag 13 mei vieren we ons tienjarig jubileum met een ROEG! Dag. Er staan diverse gratis excursies voor jong en oud op het programma. Je bent van harte welkom, meld je aan en ga mee op pad.

De ROEG! Dag is in en om het bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten, aan de Benderse 22 in Ruinen.

Zes boeiende excursies

Wandel mee met de boswachter of andere deskundige gidsen. De excursies zijn gratis, meld je wel vooraf aan. Klik op de excursie voor meer info & aanmelden:

 

 

Junior Rangers, Kwis en meer

Op de ROEG! Dag zie je de bekende boswachters uit ROEG!, een paar van hen begeleiden ook de excursies. Het ROEG!-team maakt die dag een speciale uitzending en je kan meedoen aan de ROEG! Kwis, gepresenteerd door Loes van der Laan.

Ook de Junior Rangers van het Dwingelderveld zijn aanwezig: deze jongeren met een hart voor de Drentse natuur laten zien hoe je een ‘rainstick’ maakt van berenklauw, ze maken insectenhotels, bakken broodjes boven het vuur en bouwen nestkastjes. En bij de ‘blauwe boswachters’ van WMD Drinkwater kan je tijdens een proefje zien hoe water gezuiverd wordt.

Natuurschilderijtje als souvenir

Het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is op 13 mei open zoals gebruikelijk. Er is deze dag een extraatje voor kinderen: zij mogen een kunstwerk maken. Haal bij de balie een natuurschilderijtje. Beplak dit met vondsten uit de natuur, bijvoorbeeld bloemetjes, veertjes, grasjes. Aan het eind van de dag neem jij je eigen natuurschilderij mee naar huis!

De ROEG! Dag is op zaterdag 13 mei, van 8.30 tot 16.30 uur, in en om het Bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten, aan de Benderse 22 in Ruinen. Je mag gratis mee met de excursies, vooraf aanmelden is verplicht. Let op: er geldt per excursie een maximumdeelname, vol = vol.

Terug naar agenda

Ga mee op pad tijdens de ROEG-dag

Benderse 22, Ruinen, Netherlands