Fotografeer en meer – excursie op het Eexterveld

Fotografeer en meer - excursie op het Eexterveld

12 september 2020 - 12 september 2020
10.00 - 12.30 uur

KIJK VOOR DE ZEKERHEID OP DE WEBSITE OF DEZE ACTIVITEIT WEL DOORGAAT (i.v.m. COVID-19)

Duur/afstand: 2,5 uur / 3 km

Doelgroep: Amateurfotografen, liefhebbers van natuur en natuurfotografie met belangstelling voor NP Drentsche Aa.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa

Informatie
Op fotogenieke punten wordt langer stilgestaan, zodat de deelnemers de gelegenheid krijgen om het landschap (of de details) vast te leggen. Een statief wordt aanbevolen, evenals het dragen van waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten.

Deze ‘Fotografeer en meer’ excursie maakt deel uit van een reeks fotografie-excursies die door de seizoenen heen gegeven worden. Deze excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s. Kijk voor de overige data in de Activiteitenkalender op www.drentscheaa.nl of op de facebookpagina van het Nationaal Park.

Omschrijving
Het Eexterveld is het brongebied van het Scheebroekerloopje. Het gebied heeft zich ontwikkeld tot een botanisch paradijs met soorten als de Klokjesgentiaan en de zeldzame Draadgentiaan. Door begrazing en andere beheermaatregelen wordt gebied elk jaar mooier. Naast landschapsfotografie richten we ons met name ook op de prachtige bloemen, die het Eexterveld kleuren. Een macrolens of een (korte) telelens is dan handig.

Vertrekpunt: Informatiebord Eexterveld aan de weg Anloo – Anderen, Anloërweg, 9465 TS Anderen

 

Terug naar agenda

Fotografeer en meer – excursie op het Eexterveld

Eexterveld, Anderen, Netherlands