Eetbare wilde planten langs het voedselpad

Eetbare wilde planten langs het voedselpad

4 maart 2023 - 4 maart 2023
10.30 uur - 12.30 uur

Deze activiteit organiseert Stichting Het Drentse Landschap in samenwerking met In het Wilde Weg…
Borger heeft een nieuw voedselpad! Langs dit pad staan veel eetbare planten, bomen en struiken. Met een GPS-plantenkaart kun je langs de route struinen en ontdekken welke eetbare planten er groeien. Gekleurde punten geven online de locaties van plant, struik en boom aan, met een linken naar meer achtergrondinformatie over herkenning en recepten. Het voedselpad is 6 km lang en start bij het Hunebedcentrum. Via de oostkant van Borger loopt het naar het nieuwe natuurgebied Flessenhals.

Op zaterdag 4 maart geeft wildplukgids Leah Groeneweg van In Het Wilde Weg… een eetbare wilde plantenwandeling langs een deel van het voedselpad. Samen zoeken we de eetbare wilde planten die hier groeien. Je leert welke planten eetbaar zijn, waar je op moet letten bij het plukken en hoe je ze kunt gebruiken. Ook bespreken we hoe je respectvol kunt wildplukken en het belang van een ‘wilde’ tuin.

Paardenbloem, brandnetel, hondsdraf en weegbree blijken gezonde ingrediënten voor een heerlijke maaltijd. De berm, het veld en je achtertuin zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Na de wandeling drinken we een kopje zelf geplukte wilde kruidenthee bij het Hunebedcentrum en genieten we van een heerlijk Hunebed gebakje.

Kosten: € 20,- p.p.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via de onderstaande knop.

Startlocatie: Borger – na aanmelding ontvang je alle informatie in de mail. Geen mail ontvangen? Controleer je spambox.

Terug naar agenda

Eetbare wilde planten langs het voedselpad

Borger, Netherlands