De appelboomdroom: Theater in het bos

De appelboomdroom: Theater in het bos

30 augustus 2024 - 31 augustus 2024

Een prachtig zomers uitje; samenkomen in een voedselbos, een bijzondere plek in de natuur, om theater te beleven. Uw voedselbos zorgt voor het mooiste decor, en Ian Bok zorgt voor verwondering, verbazing, ontroering en  veel lachen. Hij speelt het  verhaal over de Appelboomdroom, een groot volwassen voedselbos waarin allerlei vormen van leven op één of andere manier met elkaar verbonden zijn . Er zijn de bezoekers van het voedselbos, die er werken, leren, zorg ontvangen, ontspannen. Maar er zijn zoveel meer levende wezens die er wonen of graag op bezoek komen.

 

Acteur Ian Bok neemt u mee naar hun gesprekken: stoute jongens van de straat, hippe insta vloggers, groene vastgoed kakkers en bomen knuffelaars allemaal komen ze iets oogsten:  eten, zorg, onderwijs, content of winst. Ze komen ook iets brengen of zaaien: onderhoud, bekendheid,  financiële middelen. We horen ook de gesprekken van de wezens die er wonen.   De oorwurmen en kippen die in het voedselbos “werken”, de Mol die omhoog komt en de microben onder de grond. In de voorstelling horen we hun verhalen. En zie we welke rol ze spelen in het grotere geheel.  Ian Bok is uw verteller hij neemt u mee In de magische wereld van de Appelboom droom.

Ian Bok is bij het grote publiek bekend van zijn TV rollen als prins Claus, Johan Cruijff, de vastgoedfraude en zijn rol in Klem maar Hij is ook theatermaker gespecialiseerd in theater maken met niets. Heel weinig decor en techniek maar heel veel fantasie en humor.

In deze voorstelling gaan we helemaal terug naar de oervorm van theater:  samen komen op een mooie plek In de natuur en daar onze fantasie in het verhaal hun werk laten doen. kom naar uw  voedselbos en maak de Appelboomdroom mee.

Op vrijdag 30 augustus wordt de voorstelling gespeeld in Koekange in voedselbos De Hooijershoeve van Petra Kluiwstra en Henk ten Hulscher. De werkschuur Hooijershoeve ligt midden in het gebied tussen het Reestdal en het Holtingerveld, in een bosrijke omgeving aan een autoluwe laan, maar dichtbij Meppel. Petra en Henk nemen bezoekers graag mee op de reis richting een toekomstbestendige manier van voedselproductie. Bezoekers kunnen kennismaken met hun manier van werken, het voedselbos beleven en leren hoe biodiversiteit en goede grond een rol spelen bij de voedselproductie.

TICKETS 30 AUG – 16:00 UUR

TICKETS 30 AUG – 19:30 UUR

Op zaterdag 31 augustus wordt de voorstelling gespeeld in Klijndijk in voedselbos De struuntuun van Margriet en Ronny. De eerste bomen zijn in het voorjaar van 2022 geplant. Maar een enkele boom maakt nog geen bos dus daarna zijn nog vele gevolgd. Ruim 150 bomen en struiken zijn ondertussen geplant in een 0,6 ha groot voedselbos. Een natuurvriendelijke paddenpoel is vorig jaar aangelegd waar de dieren uit het naburige bosje al gretig gebruik van hebben gemaakt tijdens de droge zomer. Naast het voedselbos hebben wij een bloemenweide aangelegd van ruim 2500 m2 voor de biodiversiteit met een bijenvolk. Zij zorgen voor de bestuiving van ons voedselbos “.

TICKETS 31 AUG – 16:00 UUR

TICKETS 31 AUG – 19:30 UUR

Terug naar agenda

De appelboomdroom: Theater in het bos

Koekange, Netherlands