Dag van het Hunebed

Dag van het Hunebed

20 augustus 2023 - 20 augustus 2023
11.00 - 17.00 uur

Vandaag draait alles om de hunebedden in Drenthe, het oudste erfgoed dat we in Nederland hebben. Hunebedden spreken niet alleen enorm tot de verbeelding maar vertellen ook verhalen, verhalen van een zichtbare geschiedenis én van een onzichtbare geschiedenis. Laat je meevoeren door mooie verhalen, ontdek wat deze megalithische monumenten nog meer zijn dan ‘een bult stenen’, duik de geschiedenis in of laat je creativiteit de vrije loop. Er zijn vele mogelijkheden.
Stichting Het Drentse Landschap, het HunebedcentrumStaatsbosbeheerGeopark De Hondsrug (Unesco Wereld Erfgoed) en andere partijen organiseren deze Dag van het Hunebed.

Op het terrein van het Hunebedcentrum kan je in gesprek met de beheerders van de hunebedden in Drenthe. Ook zijn er verschillende activiteiten waar je aan mee kunt doen.
Hieronder vind je  een overzicht van de activiteiten. Alle activiteiten van alle meewerkende organisaties staan HIER.

Fietstocht: Op de flanken van de Hondsrug (ca 25 km) startplaats Anloo. Zie voor meer informatie en aanmelden DEZE LINK.
Wandelexcursie: Hunebedden van Bronneger (ca 5 km) startplaats Borger. Zie voor meer informatie en aanmelden DEZE LINK.
Wandel/verhaal: het  verhaal bij het hunebed – startplaats Diever. Zie voor meer informatie en aanmelden DEZE LINK.
Wandelexcursie: Hunebedden als bakermat van 5000 jaar Drentse begraafcultuur – startplaats Rolde. Zie voor meer informatie en aanmelden DEZE LINK.
Verhalenwandeling (volwassenen): Zwerven met stenen en verhalen –  startplaats Balloo. Zie voor meer informatie en aanmelden DEZE LINK.
Verhalenwandeling (gezinnen): Zwerven met stenen en verhalen – startplaats Balloo. Zie voor meer informatie en aanmelden DEZE LINK.

Zelfstandig uit te voeren activiteiten:
Oek de hunebedbouwer: interactieve speurtocht voor kinderen (2,8 km) startplaats Borger. Zie voor de route en informatie DEZE LINK.
Fietsroute voor het hele gezin, langs 11 hunebedden. Zie voor de route en meer informatie DEZE LINK. 
Fietsroute Hunebeddentocht. Zie voor de route en meer informatie DEZE LINK.
Wandelroute Drentsche Aa langs hunebedden en grafheuvels. Zie voor de route en meer informatie DEZE LINK.
Wandelroute Over de flanken van de Hondsrug. Zie  voor de route en meer informatie DEZE LINK.

Terug naar agenda

Dag van het Hunebed

Hunebedcentrum, Hunebedstraat, Borger, Netherlands