Cursus gastheerschap Drentsche Aa

Cursus gastheerschap Drentsche Aa

28 oktober 2020 - 9 december 2020
19:00 - 22:00 uur

Wat hebben poesjeszand, poepenhemel, etstoel en kwel met Nationaal Park Drentsche Aa te maken?

Als de corona regelgeving het toelaat start Nationaal Park Drentsche Aa in oktober 2020 de cursus ‘Drentsche Aa Gastheerschap’ voor ondernemers in Nationaal Park Drentsche Aa. In vier avondbijeenkomsten en een fietstocht leer je de verhalen, bijzonderheden en kwaliteiten van het Drentsche Aa landschap kennen. Hoe is het Nationaal Park georganiseerd? Wat heeft de ijstijd te maken met het huidige Drentsche Aa landschap? Waar liggen de bijzondere natuurgebieden en wat leeft daar? Welke sporen liet de mens, in de loop der eeuwen, achter in het landschap? Het Drentsche Aa landschap zit barstensvol vol verhalen waarop de ondernemers haar gasten kan trakteren.

Gebiedsondernemers met diverse achtergronden leren elkaar kennen tijdens de cursus en wisselen informatie aan elkaar uit. We kijken bij elkaar ‘in de keuken’, ontwikkelen samen arrangementen of ze ontstaan spontaan aan cursustafel. Een supergezellige cursus vol inhoud. Na afloop van de cursus ontvang je het Nationaal Park Drentsche Aa gastheerschap certificaat, gevelbordje en vlag. Je wordt opgenomen in het Nationaal Park Drentsche Aa én landelijke Gastheer van het Landschap netwerk waarin inmiddels meer dan 3000 ondernemers zijn opgenomen. Zo leren we ook op landelijk niveau van elkaar.

Ben je Drentsche Aa ondernemer en wil je je gasten ook de verhalen van het Drentsche Aa landschap kunnen vertellen? Geef je op voor de cursus en wordt zelf ambassadeur van het Drentsche Aa gebied. Aanmelden kan via de mail aan drentscheaa@ivn.nl of direct via de website: https://www.drentscheaa.nl/divers/gastvrij-onthaal/cursus-gastheerschap/opgaveformulier/

Woensdagavond 28 okt. 4 en 25 nov en 9 dec. en een afsluitende fietstocht in het voorjaar 2021.

 

 

Terug naar agenda

Cursus gastheerschap Drentsche Aa

Toegangspoort 'Wedbroeken' Nationaal Park Drentsche Aa, Zuidlaarderweg, Tynaarlo, Netherlands