Cursus biologisch moestuinieren

Cursus biologisch moestuinieren

20 maart 2020 - 15 mei 2020
20.00 uur - 22.00 uur

Over enkele weken start weer de jaarlijkse cursus biologisch moestuinieren vanuit Moestuinkollektief ‘De Witte Vlieg’ in Assen. Vier theorie-avonden en twee zaterdagochtenden praktijk op de gezamenlijke moestuin. De rode draad in de cursus is het maken van een teeltplan. Daarmee samenhangend komen aan de orde: uitgangspunten van biologisch tuinieren, gereedschapsgebruik, bemesting en grondbewerking, voorzaaien en verspenen, onkruidbeheersing en vruchtwisseling.

De cursus staat open voor iedere belangstellende particuliere- of buurtmoestuinder, die graag met een teeltplan wil gaan werken. Aansluiting bij ‘De Witte Vlieg’ naderhand is ook mogelijk.

Naast enige boekenwijsheid worden veel tips gegeven vanuit de eigen ervaring van het kollektief.

Zij bewerkt in wisselende samenstelling moestuin ‘De Witte Vlieg’ al ruim twintig jaar. Het huidige kollektief telt vijf leden, die op de zaterdagochtend op de tuin werken. De biologische groenten en het kleinfruit worden verbouwd op een kwart hectare, volgens een gemeenschappelijk teeltplan. Ervaren tuinders en beginners werken samen en leren van elkaar. De cursisten draaien daarom ook op twee praktijkochtenden mee in de gewone werkzaamheden van het voorjaar.

De kosten zijn € 50,= bij een groep van acht cursisten. De locatie is Mozartplaats 23 in Assen. De data worden in overleg met de belangstellenden vastgelegd, waarvan de eerste theorieavond eind maart.

Bekijker hier de Flyer

Voor meer informatie en aanmelding: Gerard Wezenberg tel. 0592-340872 of stekenstreek@home.nl

 

 

 

Terug naar agenda

Cursus biologisch moestuinieren

Mozartplaats 23, 9402 VL Assen, Netherlands