Close de Loop: een webinar over circulaire kleding

Close de Loop: een webinar over circulaire kleding

8 februari 2023 - 8 februari 2023
19.30 uur - 20.30 uur

Fast Fashion: Kwantiteit boven kwaliteit, spotgoedkoop en binnen een half jaar is het alweer uit de mode. Om het maken van kleding zo snel en goedkoop mogelijk te houden wordt niets en niemand bespaard. En dat heeft impact op onze aarde én op mensen! Gelukkig laten steeds meer ondernemers zien dat het ook anders kan. Ze kiezen voor duurzame materialen, hergebruiken grondstoffen en verminderen CO2-uitstoot en watergebruik. Op 8 februari stellen we graag een aantal van deze duurzame kledingproducenten aan je voor in onze webinar: Close the Loop – een webinar over circulaire kleding.

Wat: Close the Loop – een webinar over circulaire kleding

Wanneer: Woensdag 8 februari

Hoe laat: 19:30 – 20:30

Voor wie: Voor iedereen die meer wil weten over circulaire mode

Aanmelden: Meld je aan via deze link.

Deze initiatieven komen in elk geval aan bod tijdens het webinar:

New Order of Fashion – dit mode initiatief kent veel facetten. Ze hebben een lab en een winkel. In het lab doen ze, samen met designtalenten, onderzoek hoe ze circulair met textiel kunnen omgaan. Daarnaast hebben ze een naaiatelier waar kledingstukken vermaakt of aangepast kunnen worden.

Blousem – Dit start-up initiatief richt zich op het upcyclen van kleding waardoor ‘ongewilde’ kledingstukken weer nieuw leven krijgen.

Week van de Circulaire Economie
Dit webinar wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties in het kader van de week van de Circulaire Economie van 6 t/m 11 februari. Tijdens deze week staan we stil bij de noodzaak van circulaire productketens en wordt gekeken hoe hierin stappen kunnen worden gezet door beleidsmakers, bedrijven en consumenten.

Terug naar agenda

Close de Loop: een webinar over circulaire kleding

Hertenkamp 6, Assen, Netherlands